null Beeld

Actrice Anne-Marie Jung gaat trouwen

Zij is punctueel, hij chaotisch. Zij is optimistisch, hij soms met een zwarte bril. Toch zijn acteurs Anne-Marie Jung (39) en Burt Rutteman (50) al 10 jaar intens gelukkig samen. En ze hebben leuk nieuws! 

online redactie Libelle Daily

Voor alle dolende singles: hoe wisten jullie dat de ander de ware was?

Burt: “Ik was net 40, Anne-Marie moest nog 30 worden. Ik dacht: als je ouder wordt gaat dat weg, dat gevoel van echt verliefd worden. Je kunt iemand leuk vinden, maar echt verliefd ben je maar een paar keer in je leven. Alle opvattingen die ik had, konden de prullenbak in toen ik Anne-Marie ontmoette. Het was alsof ik blanco begon. Ik voelde me bedolven onder een deken van liefde.”

Anne-Marie: “Ik voelde heel sterk een herkenning. Ik merkte meteen dat we van dezelfde bloedgroep waren. We voelen elkaar goed aan. Tegelijk was er genoeg over om het niet saai te laten worden. En ik dacht natuurlijk: wat een knappe gozer!”

Burt: “Bij liefde op het eerste gezicht denk je misschien aan iets wat je in het begin even ervaart. Maar het is juist de grondtoon die er van meet af aan was, die onveranderd is gebleven.”

Deze maand zijn jullie tien jaar samen. Gaan jullie iets speciaals doen om dat te vieren?

Anne-Marie schraapt haar keel en kijkt opzij naar Burt.

Burt: “Ik heb eigenlijk net een gigantisch feest gehad voor m’n vijftigste verjaardag. Een surpriseparty, van vloer tot plafond door Anne-Marie georganiseerd. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik ben best een detective, maar ik had niets, níets door. Echt een kick: 35 goede vrienden in een afgehuurd restaurant, zelfs de eigenaar speelde mee toen ik binnenkwam. Het was goud.”

Anne-Marie: “En we willen ook nog… Hallo…?”

Burt: “Dat sowieso: ik heb An afgelopen zomer gevraagd om met mij in het huwelijksbootje te stappen.”

Gefeliciteerd! Een verrassing ook, in eerdere interviews leek het alsof jullie het prima vonden zo.

Burt: “Voor mij was het niet zo noodzakelijk. Als je zo’n goede relatie hebt, dan ben je al met elkaar, vind ik. Maar het was heel fijn om Anne-Marie te vragen. Het is ook leuk voor onze dochter. Volgend jaar is ze vier, dan maakt ze het wat bewuster mee. Bovendien: ik hou zielsveel van Anne-Marie en ik wist dat ze graag wilde trouwen.”

Anne-Marie: “Ja, ik vind het heel leuk om me daar op te verheugen. Ik houd van feesten, ik houd van organiseren. Ik wil alle toeters en bellen en ik heb er enorm zin in.”

Burt: “De eerste stap is nu gezet. Zie vinger.”

Anne-Marie steekt lachend haar hand uit: “Lief hè? Deze ring is van zijn oma geweest. Helemaal mijn stijl en mijn maat. We zijn nog aan het bekijken wanneer de bruiloft gaat plaatsvinden. Het zal wel volgend jaar worden, anders hadden we nu al een locatie moeten hebben. Maar dat liefdesfeest komt er.”

LEES OOK: BIRGIT SCHUURMAN: "IK BEN SOMS LICHT ONTVLAMBAAR"

Hoe verliep het aanzoek?

Burt: “Het was tussen ons al een running gag dat ik op bepaalde momenten, als we in een restaurant zaten bijvoorbeeld, ineens gewichtig van wal stak: ‘An, je weet...’ Dat zij steeds dacht: o nee, daar gaan we weer. Toen we vorig jaar op vakantie in Italië een mooi kerkje zagen, dacht ik: dit is het moment. Ik had de ring al de hele dag bij me. Ik zei: ‘Kom An, even een kaarsje branden voor m’n oma.’ Helemaal vooraan bij het altaar - er was verder niemand - begon ik weer: ‘An, je weet…’ Ze zei: ‘Even niet nu, ik vind het niet meer leuk.’ Maar toen ging ik dus echt op m’n knieën.”

Anne-Marie: “En toen zag ik aan die vochtige ogen: het is echt waar! Ik meteen janken natuurlijk.”

Burt: “Ze riep: ‘Kom hier!’ Ik zei: ‘Nee, eerst ja of nee zeggen, anders gaat het hele feest niet door’.”

Heb je nog overwogen om Burt zelf ten huwelijk te vragen?

Anne-Marie: “Ik ben best een dominant type, maar zelf daarin het initiatief moeten nemen, vind ik niet romantisch.”

Burt: “Ik vind ook dat het gewoon zo moet dat de man de vrouw vraagt. Het is financieel niet zo dat ik altijd de kar trek omdat Anne-Marie soms meer werkt en verdient dan ik. Daar heb ik aan moeten wennen. Maar ten huwelijk vragen, dat moet een vent gewoon doen.” Lachend: “Ik ben van ’66 dus ik ben natuurlijk toch van de oude stempel.”

Lees het hele interview met Anne-Marie en Burt in Libelle 11, vanaf vandaag in de winkel.

Interview: Caspar Pisters. Styling & Fotografie: Rossi & Blake

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden