null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling

Albert Heijn wil stoppen met de gratis plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. Dit zou volgens de supermarktketen zo'n 130 miljoen zakjes per jaar schelen: dat staat gelijk aan 243.000 kilo plastic.

Julie SmitsGetty Images

Albert Heijn wil al snel actie ondernemen. Vanaf half april zullen klanten van de supermarkt bij de groente- en fruitafdeling al worden geïnformeerd dat de gratis plastic zakjes weg zullen gaan. Maar wat komt daar dan voor in de plaats?

Duurzame verszakjes

De eerste weken worden duurzame, herbruikbare zakjes gratis uitgedeeld aan de klanten. Hierna zal Albert Heijn stap voor stap de plastic zakjes weghalen uit de verschillende filialen met als doel om eind dit jaar nergens meer gratis plastic zakjes in de winkel te hebben liggen.

De duurzame verszakjes kosten normaal gesproken 30 cent en liggen al sinds 2018 op de groente- en fruitafdeling. De zakjes zijn bovendien wasbaar, waardoor ze volgens de supermarktketen tientallen keren meekunnen.

Minder plastic

Supermarktens houden zich de laatste tijd veel bezig met hoe ze minder plastic kunnen gaan gebruiken. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld al eerder aangegeven dat ze ook al miljoenen kilo's plastic aan verpakkingsmateriaal besparen door salades in dunnere schalen aan te bieden, frisdrankflessen dunner te maken en groente en fruit onverpakt aan te bieden.

Ook de Jumbo is hiermee bezig. Zij kondigden aan gehakt voortaan in een plastic zakje te stoppen in plaats van een schaaltje, omdat dit enorm zou schelen in de hoeveelheid plastic. De Plus bespaart sinds kort plastic door de dubbele plastic deksels bij noten te schrappen.

Libelle's Floor gebruikte een week lang plasticvrije beautyproducten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden