null Beeld

Albert Verlinde: “Er zou wel weer iemand naast me op de bank passen”

Als iemand dit jaar hoogte- én dieptepunten te verwerken kreeg, is het wel Albert Verlinde (54). Zo kreeg hij de leiding over Stage Entertainment en scheidde hij van zijn man Onno Hoes.

online redactie Libelle Daily

"Blijkbaar is er in de loop der jaren ongemerkt iets met ons (Albert en Onno, red.) gebeurd. Het werk heeft bij ons allebei de overhand gekregen. Dat gaat onbewust, maar op een gegeven moment weet je niet meer of iets als een zoen in de hotellobby oorzaak of gevolg is. Het waren heftige tijden. Wat het allemaal nog erger maakte, was dat er bij ons ook nog eens 16 miljoen mensen meekeken. Dat heeft absoluut meegespeeld bij het besluit om te gaan scheiden, ja. Misschien zijn er daardoor wel zaken sneller of resoluter afgehandeld."

Vastklampen aan zekerheden

"Als ik het moeilijk heb, verglijd ik niet in de drank maar in discipline. Op tijd opstaan, sporten, op tijd naar bed: dan klamp ik me denk ik vast aan mijn zekerheden. Of het nou mijn ouders zijn die ik elke week zie of mijn personal trainer, ik vind mijn houvast in complete regelmaat. Daarbij moet ik oppassen dat ik me niet opsluit in mijn eigen wereld. Als er iemand is die me daarvoor kan waarschuwen, is het Onno. Hij kent me door en door. En alles wat je in jaren hebt opgebouwd, is niet van de ene op de andere dag weg, snap je? We eten nog af en toe samen, hij komt op premières; er is niets kapot. Het goede aan onze breuk is dat ik mezelf beter heb leren kennen. We zijn alle twee gegroeid. Toch is de vraag of we weer bij elkaar komen voorlopig niet aan de orde."

LEES OOK: COEN SWIJNENBERG: "IK HOEF NIET ZO NODIG MET MIJN KOP OP TV"

Lot in eigen hand

"Na zo’n breuk kun je 2 kanten op. Teleurgesteld alle deuren dichtgooien, of denken: nee, ik heb mijn lot in eigen hand. Ik ben verhuisd naar een Amsterdams appartement, daar droomde ik als student al van. Naar de kroeg met vrienden, uit eten, naar de film: héérlijk. Of lekker de P.C. Hooftstraat in, spullen kopen voor mijn huis. Ik geniet ervan om me op mezelf te richten en mezelf weer op te bouwen. Ook mentaal. Als ik te moe ben, bel ik een afspraak eerlijk af. Een bepaalde mate van egocentrisme heb je gewoon nodig om positief te kunnen blijven."

Op de bank

"‘Denk niet te veel aan wat anderen denken, dóe gewoon’, zei ik ooit over mijn coming-out, maar dat gevoel wordt alleen maar sterker. Juist door die druk van 16 miljoen mensen met een mening heb ik geleerd: er is maar één ding dat telt, en dat is hoe ik vind dat ik moet leven. En ja… hoe mijn eventuele partner dat vindt. Het heeft lang geduurd, maar nu denk ik soms: er zou wel weer iemand naast me op de bank passen. Ja, natúúrlijk vertel ik dat ook bij RTL Boulevard, maar ik hou het eerst een tijdje voor mezelf. Want het is wel een hele wereld die Albert Verlinde meebrengt, daar moet je tegen kunnen."

Lees het hele interview met Albert in Libelle 53, donderdag 24 december in de winkel.

Interview: Margot C. Pol. Beeld: Rossi & Blake

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden