Alma – Feestje (ook voor de honden)

Alma woont met haar man Finn en hun kinderen Tijn (3), Suusje (4) en Eva (7) op Aruba.

AlmaAnna

Onze kleine Tijn werd afgelopen week alweer drie jaar en dat hebben we met ons gezin gevierd. De familie woont te ver, collega’s hadden het druk en met buren hebben we geen contact. Dat is niet zo vreemd op Aruba. De huizen hier zijn vrijstaand en omheind met een stenen muur. Het is te warm om buiten te spelen en bovendien razen de auto’s hier over de weg. Onbezorgd de kinderen op straat laten spelen lukt hier niet.

Enfin, ik had een lekkere pompoentaart gemaakt, Tijn pakte de cadeautjes uit en de twee verjaardagskaarten uit Nederland die mooi op tijd binnen waren gekomen. De ene kaart maakte geluid als hij open ging, de andere niet, dus de andere was ‘stuk’: “hij doet ‘t niet.” Terwijl Tijntje speelde met zijn nieuw verworven playmobil, maakte Eva en ik de traktatie voor de dag daarna op school. Ik had doosjes rozijntjes gekocht en zo’n klein feesttoetertje. Die pakten we in in crepepapier, we deden er een lint omheen en maakten dat vast aan een klein balonnetje. Het zag er feestelijk uit en het was ook nog helemaal verantwoord.

Maar wel wat mager voor Arubaanse begrippen. Alles wordt hier groots gevierd, dus ook de verjaardagen van tweejarigen. De kinderen komen in een soort prinsessenjurk op school, achtervolgd door ouders met een videocamera. De kinderen krijgen grote cadeaus, ik hoorde dat een kleuter uit de klas van Suus een iPad voor haar verjaardag kreeg. En ook de traktaties op school zijn niet mis. In de bovenbouw is het gewoon om op donuts te trakteren, en ook Happymeals (Mc Donalds) passeren wel eens de revue. Tijn is al verschillende keren thuisgekomen met een tas vol snoepjes en speelgoed en potloodjes.

Na het warmst van de dag gingen we met de kinderen (Tijn voor het eerst lange tijd weg zonder luier! -> goed gegaan) naar het natuurpark Arikok. Bij het bezoekerscentrum draaide een film over de natuur op Aruba. Geboeid bleven de kinderen wel tien minuten kijken. Daarna bewonderden we de slangen in een kooi: de Arubaanse ratelslang en de boa. Boa’s komen hier veel voor. Vaak zie je ze doodgereden op straat liggen. Ze horen hier niet, eten de leuke Arubaanse vogeltjes op, en daarom wordt er jacht op gemaakt.

Daarna reden we een stuk door het natuurpark, stapten uit bij de duinen en de woeste zee en gingen wat drinken bij het enige cafeetje in Arikok waar ook een ieniemieniespeeltuintje was. Groot genoeg voor Tijn. Hij had een knusse verjaardag.

PS.: terwijl ik dit schrijf, hebben de honden een grote leguaan gevangen. Diesel klom een boom in, terwijl Nina onder de boom wachtte tot de leguaan eruit viel. Daarna verorberden ze hem samen en stonk hun bek nog uren later naar rotte vis.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden