null Beeld

PREMIUM

“Als het niet online staat, is het niet gebeurd, lijkt het credo”

Elselien van Dieren (30) is coördinator bij Libelle. Ze woont samen met Michiel in Zwolle.

Redactie

“Was jij in Amerika?” De stagiair van de online redactie keek me met grote ogen aan toen ik een paar jaar geleden over mijn vakantie vertelde. “Maar er staan helemaal geen foto’s op Instagram!” Als het niet online staat, is het niet gebeurd, lijkt het credo. Maar is een middag op het strand pas echt geslaagd als die bikinifoto likes oplevert? Is het interessant om te zien hoe een oud-klasgenoot een glas wijn drinkt op een terras? Willen we echt weten wat Patty Brard aan het doen is op Ibiza?
Natuurlijk, sociale media bieden een hoop inspiratie, nieuws en gezelligheid. Maar ze hebben ook een keerzijde. Wie zichzelf te vaak vergelijkt met de ogenschijnlijk perfecte levens van anderen, kan onzeker worden. Bovendien kost al dat gescroll ongemerkt een hoop tijd die we op vakantie beter aan andere dingen (of beter gezegd: aan elkáár) kunnen besteden.
Toen ik laatst een kennis vroeg waarom ze veel (vakantie)foto’s van haar gezin deelt, kreeg ik een eerlijk antwoord. Ze was verhuisd en wilde aan haar ‘oude leven’ laten zien dat ze nog steeds een leuk leven heeft. “Wat gebeurt er dan als je niets plaatst?”, vroeg ik. “Denken die mensen dan dat je geen leuke dingen doet?” Zo zat het niet, legde ze uit. “Dan wordt er gewoon helemaal niet aan je gedacht.”
Lekker rustig, toch? Laten we die telefoon eens in de koffer leggen en genieten van een zomervakantie zonder filters. Kunnen we bij thuiskomst weer uitgebreid twitteren over alle boeken waar we eindelijk aan toegekomen zijn.

null Beeld

Volgende week in Libelle:

Zo word je weer blij met jezelf

Vanaf 5 augustus ligt de nieuwe Libelle in de winkel en is vanaf 4 augustus al digitaal te lezen!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden