null Beeld

Als iets kapot gaat, gooi je het weg. Toch?

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

Af en toe tuimel ik zelf ook in de valkuilen waar ik anderen voor probeer te behoeden. Zo heb ik een bakje met oorbellen. Daar zat een mooi paar in dat mijn dochter voor me meenam uit Berlijn. Helaas gingen ze na een tijdje kapot. Ik bewaarde ze, omdat ze me dierbaar waren. Ik wilde ze laten maken. Dat kwam er maar niet van. En elke keer staarden ze me verwijtend aan als ik een ander paar in deed. Dus deed ik ze in mijn portemonnee, met het idee langs een winkel te gaan om te vragen of ze gemaakt konden worden. Ook dat duurde een tijd. En steeds als ik mijn portemonnee opendeed, staarden ze me aan. Die oorbellen werden het symbool voor alles waar ik niet aan toe kwam.

Onbenulligheden

Waarom ik dit onbenullige voorval vertel? Omdat het illustreert hoe zelfs het kleinste beetje rommel invloed op je kan hebben. Het overkomt ons allemaal. Denk bijvoorbeeld eens aan die oude printer die het nog wel doet, maar die je een jaar geleden vervangen hebt. Weggooien is zonde, dus staat hij nu werkloos onder het tafeltje waar de nieuwe op staat. Alle te grote/kleine kleren in je kast… Een kelder/berging/zolder vol oude troep die al tijden uitgezocht moet worden… Moet ik nog meer opnoemen?

Losse eindjes

Alle ‘losse eindjes’ in een huishouden kosten energie. Dat is zonde. En niet nodig. Pak pen en papier, loop door het huis en noteer al dit soort klusjes. Schrijf de oplossing er daarna achter: naar Leger des Heils (kleren), naar kringloopwinkel (printer), bij winkel inleveren (strijkijzer).

Hoe het met de oorbellen is afgelopen? In de winkel bleken ze niet gemaakt te kunnen worden. Ze hebben daarna nog een paar dagen in mijn portemonnee gezeten en toen heb ik ze weggegooid… Een opluchting!

null Beeld

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op haar eigen site en op haar Facebookpagina.

Portretfoto: Suzanne Liem

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden