null Beeld

Angelfood cake met kokos-sneeuwlaag

Het duurt nog even voor we aan de kerstdis kunnen schuiven, maar we verheugen ons er nu al op! Daarom hier een paar recepten die nu alvast gemaakt kunnen worden: om te oefenen, om straks bij het kerstdiner te geven of juist om kado te doen! Want wie krijgt er nou niet graag een doosje met zelfgemaakte zakjes thee of een overheerlijke en mooie taart? Zo leuk, zo gemaakt en zoveel plezier!

Redactie Libelle.nl

Ingrediënten

  • 12 eiwitten
  • 1 theel. bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 gram + 125 gram fijne suiker
  • 175 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de aardbeiencoulis:

  • 150 gram diepvries aardbeien
  • 75 gram suiker
  • 75 ml water
  • de sap van een halve citroen
  • 1 theel. maïzena

Voor de topping:

  • 250 gram poedersuiker
  • ca. 100 ml ongezoete kokosmelk, plus meer indien nodig
  • ca. 150 gram kokosvlokken, even geroosterd in de oven.
  • Kokosvlokken zijn bijvoorbeeld te koop bij natuurwinkel nieuweband.nl en wolfsuperfoods.nl.
  • Alternatief: kokosrasp van de supermarkt.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de eiwitten stijf, voeg halverwege het zout en de bakpoeder toe en klop door tot het bijna stijf is. Voeg dan al kloppend de 300 gram suiker in kleine scheuten toe.
  • Zeef de bloem met de 125 gram suiker boven de kom en schep alles met een spatel door elkaar. Wees heel voorzichtig, het eiwit moet luchtig blijven, dus gebruik een spatel en geen garde. Giet alles in een ingevette (anti-aanbak!) bakvorm (bijv. Een springvorm) van ca. 22 cm doorsnede.
  • Bak in ongeveer 35 minuten gaar of tot de cake goudbruin is.
  • !!!! Open de oven niet tijdens het bakken. !!!!
  • Test of een satéprikker er na insteken er droog uitkomt en haal de cake dan uit de oven. en Laat hem 10 minuten op een rooster afkoelen.
  • Verwijder hem dan uit de vorm, gebruik een scherp mes om de randen mooi los te krijgen, en laat de cake dan helemaal koelen.
  • Maak intussen de coulis: Verwarm de aardbeien met de suiker, het water en de citroensap in een pannetje. Laat 10 minuten zachtjes koken, kneus de aardbeien met een houten lepel tijdens het roeren. Druk dan alles door een zeef en vang de coulis op in een ander pannetje.
  • Zet die weer terug op het vuur. Roer drie eetlepels water door de maïzena om deze op te lossen. Roer de maïzena door de aardbeiensaus. Laat het aan de kook komen en laat het als het bindt afkoelen. Laat de saus vervolgens in de koelkast helemaal afkoelen.
  • Snij de cake overdwars door. Besmeer het onderste deel met een paar eetlepels aardbeiencoulis en leg de tweede helft er weer op.
  • Klop de poedersuiker met de kokosmelk tot een gladde saus. De glazuur moet de consistentie van lijm hebben. Voeg als het te dik is meer kokosmelk toe, maar doe 1 theelepel per keer, het wordt snel weer te dun.
  • Besmeer de hele cake met de glazuur en bestrooi met de kokosflinters. Versier de taart met figuurtjes, bijvoorbeeld van porselein en kleine plastieken kersboompjes of anders sufs. Of maak koekjes van een recept hierboven en zet die eropGeef de rest van de aardbeiencoulis in een kommetje erbij.Voorbereiden: circa 20 min. Baktijd: 35 min. Afkoelen: ca. 2 uur. Bereiden: 25 min. ca. Circa 533 kcal p. punt (bij 8 punten).

Bekijk meer lekkere recepten op onze receptenpagina

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden