null Beeld

PREMIUM

Anita: “Regen in Zuid-Spanje, dáár hadden we niet op gerekend”

Anita (52) is adjunct-hoofdredacteur. Samen met Robbert heeft ze twee dochters (11 en 16).

Anita Bijlsma

Paleistuin

“Ja ja,” wist de man bij de fietsverhuur in Sevilla ons te vertellen, “februari is niet de meest ideale maand om deze stad te bezoeken. Dan regent het altijd.“ Hoezo regent het in Zuid-Spanje? dacht ik, terwijl het water van de zonwering afdroop en wij, als typische Hollanders, zouden wachten tot ‘de buien overdreven’.

Dat doen buien dus niet in Zuid-Spanje. Daar blijven ze hangen. De dag begon zo anders. De surprise-trip voor meneer Van K’s vijftigste verjaardag hadden we goed geheim weten te houden. Die ochtend nog dacht hij dat hij op het werk vlaai zou trakteren, maar de dochters en ik hadden andere plannen. Het werd een retourtje Sevilla. Voor de jarige was de stap van vlaai naar vliegreisje best groot, maar hij kreeg er lol in, dus hij stapte in het vliegtuig en daar gingen we.

Alleen hadden we er niet op gerekend dat we tweeduizend kilometer zuidelijker Hollands druilweer zouden hebben. Gelukkig maakte ons bezoek aan Real Alcazar veel goed. In het paleis, in de elfde eeuw door de Moren gebouwd als verdedigingsfort, vergaapten we ons aan een kleurrijke mix van de Arabische en Europese cultuur. Vooral de paleistuinen zijn me bijgebleven. Er liep een pauw rond, er waren fonteintjes en banken bekleed met gekleurde tegels. Prachtig vond ik het. Zelfs zo prachtig dat we jaren later de muren van onze hal van plint tot plafond hebben versierd met behang Alcazar Gardens. Elke keer als ik nu ons huis binnenstap, schijnt toch de zon.

null Beeld

Volgende week in Libelle:
de hipste manieren om print-op-print te mixen in huis.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden