null Beeld

PREMIUM

Annechien (57): “Wij zien van dichtbij wat hij zijn ex heeft aangedaan”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Annechien (57) over de relatie van haar zoon.

Tineke Beishuizen

Annechien (57): “Tot groot verdriet van mijn man en mij is onze zoon een jaar geleden bij zijn vrouw weggegaan. We hebben een goede band met onze schoondochter, maar ja, hij moest zo nodig verliefd worden op een collega. Na een paar maanden woonde hij met die collega samen. Hij wil haar graag aan ons voorstellen. Daar voelen wij niets voor. We zien van dichtbij het verdriet dat hij zijn ex en kinderen heeft aangedaan en zijn echt niet van plan gezellig een glaasje met die vrouw te drinken. We beseffen wel dat er een moment komt dat contact niet meer te vermijden is, maar niet nu meteen al.

Toekomstbeeld

Onze zoon en ex-schoondochter hebben afgesproken dat de kinderen niet onder de scheiding mogen lijden. Ze wonen bij hun moeder, maar blijven hun vader geregeld zien. Alleen had niemand voorzien dat bezoekjes van zijn kinderen niet passen in het toekomstbeeld van de vriendin van onze zoon. Zij is een stuk jonger dan hij en wil geen surrogaatmoeder zijn. Met andere woorden: de kinderen zijn niet welkom.

Logeerpartij

Je zou verwachten dat een vader op zo’n houding afknapt, maar helaas geldt dat niet voor onze zoon. Zijn weekendjes eens in de veertien dagen met de kinderen vinden daarom bij ons plaats. Dan logeren niet alleen de kleinkinderen bij ons, ook onze zoon blijft een nachtje slapen. Reuze gezellig, ware het niet dat zijn vriendin hem tijdens zo’n weekend tig keer belt voor van alles en nog wat. Zet je mobiel toch uit, zeggen we tegen onze zoon. Maar dan wordt het volgens hem helemaal bonje thuis. Eigenlijk vinden mijn man en ik het wel mooi, dat gebel van zijn vriendin, want we zien hoe onze zoon er erg geïrriteerder door raakt. Ga lekker door met dat gezeur, denken wij dan, des te eerder beseft hij dat de moeder van zijn kinderen veel leuker is.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden