null Beeld

Annet: “Mijn dochter is ervan overtuigd dat deze Spanjaard de man van haar leven is”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week lezen we het verhaal van Annet, wier dochter (18) een lange afstandsrelatie heeft met een Spanjaard. Daar heeft ze gemixte gevoelens over.

Online redactie Libelle

Annet (43): “Afgelopen zomer hebben we drie weken met onze dochter op een camping in Spanje gestaan. Het was er heel fijn. Een camping met goede voorzieningen, een heerlijk strand, een gigantisch zwembad en alles erop en eraan wat een vakantie leuk maakt. Op de derde dag dat we er waren, heeft onze dochter van achttien een Spaanse jongen ontmoet. Een werkstudent die tijdens de zomer in het restaurant bij de camping werkte."

Liefde op het eerste gezicht

"Ze vielen als een blok voor elkaar. Dat was natuurlijk reuze leuk voor haar, al betekende het wel dat we haar maar weinig meer zagen. Elk moment dat Carlos niet hoefde te werken, waren ze samen. Ze spraken zo goed en kwaad als het ging Engels met elkaar en als hij dienst had, zat ze in het Spaanse woordenboekje dat we bij ons hadden allerlei uitdrukkingen en woorden te leren. Maar drie weken zijn natuurlijk zó om, en de laatste dagen dat we op de camping stonden, was onze dochter wanhopig. Want haar gevoel voor Carlos zag ze niet als een vakantieliefde, maar als iets serieus wat een vervolg moest hebben."

Onvoorspelbaar

"Het liefst was ze achtergebleven toen wij naar huis gingen, maar ze zag zelf ook wel in dat het een onhaalbare zaak was. Dus beloofden ze dat ze elkaar iedere dag zouden whatsappen en bellen, en na een paar maanden zouden ze elkaar alweer ontmoeten, want ze hielden van elkaar en dit mocht nooit voorbijgaan. Mijn man en ik hielden onze mond maar. Trouwens, je kunt toch niet voorspellen hoe zoiets verdergaat, er zijn mensen die met hun vakantieliefde trouwen en hun hele leven bij elkaar blijven."

Dubbel gevoel

"Nu zijn we dus alweer een aantal maanden terug in Nederland. Naast haar opleiding volgt onze dochter nu ook een cursus Spaans. Carlos komt volgende maand een weekje over, maar omdat ze sinds kort op kamers woont, zullen we daar niet veel van meekrijgen. Met Kerstmis gaat ze naar zijn familie in Spanje. Ze is ervan overtuigd dat Carlos de man van haar leven is, dat ze met hem zal trouwen en de rest van haar leven in Spanje zal wonen. Natuurlijk gun ik haar alle geluk, maar tegelijk hoop ik dat het er allemaal niet van zal komen, want ik moet er niet aan denken dat ze ooit zo’n eind van ons vandaan zal wonen. En dat is een heel dubbel gevoel.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden