null Beeld

Annie (30) heeft geen vriendinnen

Annie (30) heeft geen vriendin om mee af te spreken. "Als ik een groepje vrouwen met elkaar in een cafeetje zie zitten, steekt dat me weleens."

"Ik heb een rijk leven: een schat van een man, leuke baan, lieve broer en een prachtige dochter, die nu 3 jaar is. Maar één ding ontbreekt: ik heb geen vriendinnen. Niet dat ik die nooit heb gehad. Op de basisschool had ik nog wel vriendinnetjes. Maar dat was alleen toen ik nog heel klein was. Later werd ik gepest, vanwege mijn rode haar. Vuurtoren, stoplicht, wortel; ik kreeg van alles naar mijn hoofd geslingerd. In plaats van het voor mij op te nemen, sloten mijn vriendinnetjes zich aan bij de pesters. Dat vond ik toen natuurlijk onverdraaglijk. Nu kijk ik er als volwassene anders tegenaan: het was pesten of gepest worden - hoe erg het voor mij ook was, ergens begrijp ik de keuze van mijn voormalige vriendinnetjes dus wel. Maar ik was daardoor wel ontzettend eenzaam. En had weinig vertrouwen in andere mensen gekregen."

Lees ook: GEEN VRIENDEN, WÉL EEN GROOT VERJAARDAGSFEEST

IJdele hoop

"Toen ik naar de middelbare school ging, hoopte ik dat ik met een schone lei kon beginnen en misschien wel vriendinnen zou krijgen. Maar dat was ijdele hoop: ook daar werd ik gepest. Waarom ze mij toch altijd moesten hebben, ik heb geen idee. Ik straalde onzekerheid uit, denk ik. Mijn schooltijd was een hel. Als ik zag dat mijn klasgenootjes gezellig met elkaar aan het lachen waren, en aan het kletsen over iets wat ze samen hadden gedaan, zag ik groen van jaloezie. Ik wilde er zó graag bij horen. Maar alle pogingen die ik deed om aansluiting te vinden, liepen op niets uit. Op een gegeven moment kregen veel meisjes uit de klas een vriendje. Ik niet. De jongens zagen mij niet staan. Gelukkig kreeg ik thuis wel veel liefde en steun van mijn ouders en broer. Bij ons thuis was het altijd gezellig. Daar kroop ik een beetje uit mijn schulp."

Verliefd

"Ook tijdens mijn secretaresseopleiding lukte het niet echt om vriendschappen te sluiten. Ik had wel leuke contacten op school, maar daarbuiten spraken we nooit af. Ik durfde het niet voor te stellen; bang voor de zoveelste afwijzing. Op mijn werk is dat eigenlijk hetzelfde. Ik kan met vrijwel iedereen goed opschieten, en op kantoor is het gezellig, maar daarbuiten spreek ik mijn collega's niet. Gelukkig is er 7 jaar geleden wel een man in mijn leven gekomen: Gijs, een vriend van mijn broer. Toen ik hem de eerste keer zag, was ik meteen verliefd. Dat hij mij ook leuk vond, kon ik nauwelijks geloven. Iemand die míj zag staan? Maar het was echt zo. Dankzij hem ben ik gaan inzien dat ik wél de moeite waard ben. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. En ik geniet nu van het leven. Helemaal sinds we een dochtertje hebben. Van haar krijg ik zóveel liefde."

Lees ook: COLUMN FEMKE: ZO WERD FEMKE VRIENDINNEN MET HAAR EX-BAAS

Groot gezin

"Soms mis ik het wel om vriendinnen te hebben. Als ik een groepje vrouwen met elkaar in een cafeetje zie zitten, steekt dat me weleens. Of als ik langs series als Sex and the city zap - alhoewel ik me afvraag hoe realistisch zulke series nou zijn. Ik kijk zulke series bewust niet: ik heb niets met die personages gemeen. Typische 'vrouwendingen' - als ik dat zo mag zeggen - zoals winkelen, doe ik met mijn moeder. Haar spreek ik bijna dagelijks. Mijn familie is voor mij het allerbelangrijkste. Zij zijn mijn alles. Ik wil ook graag nog meer kinderen. Een groot gezin lijkt me fantastisch. Hopelijk is het me gegund."

Wil jij ook je verhaal doen op Libelle Daily? Mail dan naar onlineredactie@libelle.nl. Vergeet niet je naam en telefoonnummer te vermelden.

Onze spiritueel vlogger Manon vertelt in deze video waarom het belangrijk is dat je jezelf niet kleiner maakt dan je bent:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Om privacyredenen zijn de namen in dit artikel veranderd. Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden