null Beeld

Beau Schneider: ‘Natuurlijk komen er allerlei gevoelens naar boven bij Tim en Sjors’

GTST-fans kunnen een gat in de lucht springen, want vanaf vanavond is acteur Beau Schneider, Tim Loderus voor de fans, weer terug in de serie. En met een reden.

Coks Donders

Sjoerd Bouwhuis, de (half)broer van Tim gaat namelijk trouwen. Met ex-rechercheur Aysen Baydar welteverstaan, die de laatste tijd iets minder geliefd is in soapdorp Meerdijk, omdat ze eigenhandig en niet al te zachtzinnig de moord op ziekenhuisdirecteur Jan Maes probeert op te lossen. Daarnaast is het huwelijk al een keer afgelast, bijna afgelast én verzet. Dus of de trouwerij überhaupt doorgaat? Dat is voor de kijker nog even de grote vraag.

Geen goed gevoel bij het huwelijk

Tim keert dus in ieder geval terug naar het huis van zijn vader om bij het huwelijk van zijn broer aanwezig te zijn. "Ik heb gelijk een goede binnenkomer", lacht Beau als we hem over zijn terugkeer in GTST spreken. "Wanneer Tim het huis van de familie Bouwhuis binnenstapt, vertelt hij Sjoerd namelijk meteen dat hij geen goed gevoel heeft bij het huwelijk tussen hem en Aysen."

Weet Tim iets wat wij niet weten? "Dat is het niet per se, maar Tim houdt Sjoerd nauwlettend in de gaten en vraagt zich daarom steeds af waarom zijn broer zichzelf niet lijkt te zijn."

Tijdelijke Tim

Helaas hebben we ook slecht nieuws, want Beau Schneider keert niet voor onbepaalde tijd terug in de serie. "Ik heb aangegeven dat ik het heel leuk vind om Tim te spelen, maar niet meer voor vast, want ik wil nog een boel andere rollen buiten de serie ontdekken. Maar zo af en toe opduiken in Meerdijk is natuurlijk hartstikke tof."

Wat doet Beau voor de rest momenteel, wanneer hij niet Meerdijk te vinden is? "Met mij hoeven jullie geen medelijden te hebben, want ik ben net lekker op vakantie geweest op Santorini", lacht Beau. Verder gaat de acteur repeteren voor zijn nieuwe toneelstuk Laten we eerlijk zijn, een 'mix tussen cabaret en toneel', zoals Beau het zelf noemt. Het stuk komt uit de koker van Rick Engelkes Producties (yep, van dokter Simon dus) en is vanaf begin 2019 in de theaters te zien.

What about Sjors?

Maar voor nu mogen we dus weer even van Beau op de buis genieten. En hoewel de terugkeer maar kort is, zijn we natuurlijk ook ontzettend benieuwd of er een romantische hereniging tussen Tim en zijn -dat mogen we best zeggen- grote liefde Sjors inzit. "Tim en Sjors hebben in ieder geval veel uit te praten, want de laatste keer dat ze elkaar zagen heeft Sjors hem geslagen", herinnert Beau ons. "Wanneer Tim arriveert bij de familie Bouwhuis, zit Sjors daar aan de ontbijttafel. Natuurlijk komen er dan allerlei gevoelens naar boven."

Dat belooft nog wat. Wij kunnen niet wachten. Geluksvogels die de serie via Videoland volgen, hadden Beau Schneider wellicht al gespot. De anderen moeten nog even wachten tot vanavond, 20:00 uur.

Gemist wie er achter de moord op Jan Maes zit? Kijk dan nog even deze video terug:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden