null Beeld

Beau van Erven Dorens over muziek: ‘Ik ben gewoon niet goed genoeg’.

Beau van Erven Dorens presenteert de talentenjacht The winner takes it all (SBS6), waarin hij op zoek gaat naar de kandidaat die zijn/haar idool het beste kan imiteren. In Libelle's Daily Lunchdate vertelt hij over zijn liefde voor muziek. 

Elselien van Dieren

Beau, zaterdag 27 december is de finale van The winner takes it all. Wat gaat er gebeuren?

“Die avond nemen de twee beste ‘sound-a-likes’ uit de reeks het tegen elkaar op. De weken daarvoor hebben bijvoorbeeld de beste Beyoncé’s, Amy Winehouse’s en Frank Sinatra’s tegen elkaar gezongen, de winnaars komen die avond tegen elkaar uit in de finale. Nou, dat gaat dus een grote apotheose worden.”

null Beeld

Beau in Libelle 52

Wat heb jij zelf met muziek?

“Ik heb nog een band gehad: Buffalo Harry & The Swingkings, we maakten Nederlandstalige ‘chansonrock.’ Levensliederen a la Ramses Shaffy, Jacques Brel en Daniel Lohues, maar dan met snoeiharde gitaren. Ik heb veel ambities maar van muziek maken weet ik: dat eindigt hier. Ik ben gewoon niet goed genoeg. Al was die band hartstikke leuk en ik zit ik nog regelmatig achter de piano. Dat is een heel goede manier om te ontspannen vind ik. Ik kan dan nergens anders aan denken, ben dan even helemaal weg.”

Beau in actie tijdens een optreden van Buffalo Harry & The Swingkings

Spelen je kinderen ook een instrument? “Te weinig, eerlijk gezegd. Ze zouden piano-en gitaarles krijgen maar dat is niet gelukt. Ze hebben het al zo druk met sport, ik wil ze eigenlijk niet naar van alles en nog wat slepen. Maar wie weet komt dat nog, muziek is iets prachtigs, helemaal als je het zelf kunt maken.”

Meer weten over Beau? In Libelle 52 (vanaf vrijdag 19 december in de winkels) vertelt hij openhartig over zijn afgelopen jaar.

Tekst: Liesbeth Smit Beeld: Rossi & Blake

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden