null Beeld

Bijna 20 jaar Libelle Zomerweek!

De Libelle Zomerweek is een jaarlijks terugkerend evenement in mei. Elk jaar zijn we weer benieuwd welk zomers thema het Almeerderstrand omtovert tot een bruisend en gezellig tentenkamp. Dit jaar is alweer de 19e Zomerweek, met het Spaanse thema Fiesta del Sol!

Nicky van der Heijden

Wist je dat de eerste 6 Zomerweken themaloos waren? Dat is wel een tijdje geleden, want de eerste Libelle Zomerweek vond plaats in 1997. Nog niet op het strand, maar op de Veluwe in Apeldoorn. Vanaf 1998 verplaatste het evenement zich naar Muiderzand en daarna naar het vertrouwde Almeerderstrand.

2001

In 2001 vond er een extra feestelijke Zomerweek plaats omdat dit het 5-jarig jubileum was. In dit jaar werd het terrein ook voor het eerst verdeeld in algemene thema’s die aansluiten bij het tijdschrift Libelle. Extra leuk en herkenbaar voor de trouwe Libelle-lezeressen.

2002

In 2002 was er geen thema, maar stond de Zomerweek in het teken van Libelle Zomerhuis.

Kom je dit jaar ook naar de Zomerweek?

2003

Het thema luidde in 2003 Een dagje geluk aan het strand, met als bijzondere gast: ‘de man’. Jan Mulder en Remco Campert kwamen samen op het podium en was er een verkiezing van 'de leukste man van Nederland' en dat was... Viggo Waas!

2004

Moeders, dat was het thema in 2004. Tijdens deze Zomerweek kwam Henk Schiffmacher langs om tatoeages te zetten. Geen echte hoor, het waren plaktatoeages!

2005

Precies 10 jaar geleden was het Almeerderstrand geheel in de sferen van Parijs. Heerlijk genieten van Franse hapjes, mode en muziek. Er stond zelfs een Eiffeltoren. Naast het romantische aspect van Parijs was er ook een stoer element toegevoegd: een waar Paris-Dakar. Bezoekers konden in four-wheel-drives proefrijden, over zandbergen en door het water! Bekijk hier een impressie van 2005:

2006

Met het thema Made in Holland vond in 2006 alweer de 10 editie plaats van de Libelle Zomerweek. Bij dit oer-Hollandse thema kon een optreden van Bennie Jolink en Normaal natuurlijk niet ontbreken. En wie weet heb je nog je zelfgemaakte Delftsblauwe tegeltje aan de wand hangen?

null Beeld

2007

Speciaal voor het thema Happy Honolulu in 2007 zijn er palmbomen van 5 meter geplaatst. De bamboehutjes, hangmatten, bloemenbogen, een muziekkiosk en een buitenbar creëerden een tropisch paradijs. Het mooie zomerse weer paste perfect bij het thema, maar zorgde wel voor kromme kaarsen!

2008

Een dagje Middellandse Zee en la vita è bella op het Almeerderstrand: in 2008 was het thema Ciao Libella. Met een heuse Trevi-fontein en veel lekkere Mediterrane hapjes!

null Beeld

2009

Het tijdschrift Libelle bestond in 2009 alweer 75 jaar en werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het jaar. De Zomerweek is altijd al een fantastisch feestje en in 2009 is ‘Feestje’ dan ook letterlijk het thema. Zo was er een groot reuzenrad met een uitzicht op het Zomerweekterrein.

2010

Om tot het thema van 2010 te komen voegde Libelle twee thema’s samen. Buffalo Bill was een beetje te gewoon en Beachparty ook niet echt verrassend. Maar samen vormden ze een spetterend thema, namelijk Buffalo Beach. Omringd door cactussen, Amerikaanse cabrio’s, uitgebleekt hout, denim en knapperende kampvuurtjes was het weer één groot feest.

2011

De Zomerweek was dit jaar omgetoverd tot een heerlijk frisse en groene Summer Garden. Bezoekers konden met Jan Jans en de Kinderen-figuren op de foto.

null Beeld

2012

In 2012 ging de Zomerweek op reis naar het Verre Oosten. In één dag heen en terug naar Shanghai, Hongkong en Beijing: het was mogelijk tijdens de 16e editie, geheel in thema van Chinatown. Mede door de lampionnen, drakendansen en fortune cookies waande je je even helemaal in het Verre Oosten. Inclusief draak die elke ochtend twee kropjes sla at. Bekijk hier een impressie:

null Beeld

2013

In 2013 was het thema Brazil lalalalalalalala. Er hing maar liefst 8 kilometer gouden slingers. Met de graffiti, trommelaars en in veren getooide sambadanseressen was het een zeer bruisend feestje op het Almeerderstrand. De schaars geklede danseressen troffen het niet; dit was namelijk de koudste Zomerweek ooit...

null Beeld

2014

Vorig jaar was het een zonnige Zomerweek met als thema Dolce e Libella. Ter ere van het 80 jarig bestaan van het tijdschrift Libelle werd er een eigen parfum ontwikkeld: Libelle Blos. Een kleine terugblik van dit dolle feestje Dolce e Libella:

2015

Dit jaar is het thema Fiesta del Sol, waar we ons wanen in het zonnige Spaanse Andalusië. Jij komt toch je ook?!

Beeld: Libelle Zomerweek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden