null Beeld

Bijzondere uitjes: Pinksteren

Pinksterweekend

redactie

Muziek en lekker eten

Aan de vooravond van Pinksteren, op 11 juni, is er een Pinkster Party in Raalte met Caro Emerald en Golden Earring. Op eerste en tweede Pinksterdag vind hier Ribs&Blues plaats. De Pinkster Party Raalte is een gezellig muzikaal feestje. Daarnaast zijn er ook diverse eetkraampjes.

Een kaartje kost 15 euro in de voorverkoop en 20 euro op de avond zelf, mits het niet is uitverkocht. Meer informatie vind je op de website.


Winkelen in het park

Hoewel veel winkels gesloten zijn tijdens Pinksteren, kan je op sommige plekken tóch winkelen. Bijvoorbeeld in het Griftpark in Utrecht bij de Utrechtse Fabriek op 12 én 13 juni. Bij deze buitenmarkt met 55 webwinkels kun je een hoop hippe, leuke en vrolijke producten kopen. Ook zijn er diverse workshops te volgen. De toegang tot de Utrechtse Fabriek is gratis. De markt duurt van 10 uur tot 17 uur. Meer informatie vind je op de website.


Speel ridder of jonkvrouw

Op Tweede Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. Ruim 50 kastelen, ruines en buitenplaatsen openen hun poorten voor het publiek. Dit jaar is het thema Kasteel en de verbeelding. Kastelen zijn monumenten die veel tot de verbeelding spreken door de rijke geschiedenis. Vele visioenen komen langs met stoere ridders en schone jonkvrouwen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van het Kasteel.

Riddertoernooien in Limburg

Bij kasteel Hoensbroek in Limburg vinden er tijdens het Pinksterweekend riddertoernooien plaats. Dit jaar is er voor het eerst een roofvogelarena en een ridderponybaan.

De riddertoernooien zijn op 12 en 13 juni en je bent tussen 10.00 en 17.30 welkom.


Jazzmuziek in de stad

Van 10 tot en met 13 juni is de 38ste editie van het Jazz in Duketown festival. 4 dagen lang kan je genieten van jazzmuziek in de straten van ’s Hertogenbosch.

Het festival is gratis toegankelijk. Op de website vind je het uitgebreide programma en de plattegrond.


Gezellig initiaftief: de Havendagen

Op de grens van Overrijssel en Flevoland ligt het dorp Vollenhove. Op 10, 11, 12 en 13 juni vinden hier de Havendagen plaats. Vele boten, oud en nieuw, zijn hier te bewonderen. Ook is er een uitgebreide braderie, boekenmarkt en kindervrijmarkt.

De Havendagen zijn gratis te bezoeken. Meer informatie, waaronder een programma, vind je op de website.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden