null Beeld

Binnen 10 minuten een taart van macarons op tafel met dit recept

Tijdens Libelle Live liet Libelle's Marit afgelopen dinsdag zien hoe je binnen 10 minuten een prachtige taart op tafel kunt toveren. Dat wil iedereen natuurlijk kunnen! Bij dezen het recept om zelf aan de slag te gaan.

Voortaan kun jij als gastvrouw deze vrolijke taart zo in elkaar flansen.

Dit heb je nodig

- 2 ronde brioches van 500 gram

- mascarpone, bakje van 500 gram

- een scheut espresso

- een doosje macarons van je favoriete bakker

- eventueel blauwe besjes

Zo maak je het

Als basis gebruik je de 2 ronde brioches. Deze leg je op elkaar. Smeer de buitenkant van de brioches in met een flinke laag mascarpone (je kunt hiervoor ook zelfgeklopte slagroom gebruiken). Je kunt wat kleur en smaak aan de mascarpone toevoegen door er een scheut sterke espresso aan toe te voegen. De espresso moet eerst wel volledig afgekoeld zijn, anders gaat het mengsel schiften (dat willen we niet). Versier tot slot de taart met de macarons. Marit heeft de macarons alleen aan de bovenkant gebruikt, maar je kunt de taart natuurlijk ook helemaal volplakken! Met de blauwe bessen kun je nog een vrolijk randje aan de onderkant van de taart maken. Eet smakelijk!

null Beeld

LEES OOK:

Bekijk ook deze lifehack van Libelle TV hoe je vliegensvlug een taart kunt versieren:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden