null Beeld

Bloemkoolstamppot met zalm

Benodigdheden:

• 600 g aardappelen, geschild

• 600 g bloemkoolroosjes

• 65 g boter

• ½-1½ dl hete volle melk

• zout, peper

• nootmuskaat

• 4 zalmfilets à ca. 125 g

• sap van ½ limoen


Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in circa 25 min. gaar.
  2. Kook de bloemkool de laatste 6-8 min. mee.
  3. Giet aardappelen en bloemkool af en pureer ze samen. Roer er 40 g boter en de melk door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Bestrooi de zalm met zout en peper en bak de vis 2-4 min. op zacht vuur in 25 g boter. Keer de vis halverwege. Druppel er wat limoensap over en serveer met kruidenolie*.

* Kruidenolie: doe 4 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, kervel, bieslook en dragon) in een keukenmachine. Verwarm 1 dl olijfolie met 3 el arachideolie en schenk de olie op de kruiden. Draai alles tot een gladde saus. Wrijf de olie door een zeef. De kruidenolie kan 2 weken in de koelkast worden bewaard.


Bereidingstijd:

circa 35 min. Circa 650 kcal p.p. (met 1 el kruidenolie).

Productie: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden