null Beeld

BLOG: 3 opruimgeheimen van mijn vriendin

Personal organizer Caroline Griep geeft de 3 geheimen van haar goede vriendin prijs. En laat die vriendin nu een huis hebben waar zelfs Caroline nog wel eens jaloers op kan zijn...

Vera Klandermans

Het huis van een vriendin van mij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Af en toe moet ik daar bijna van knarsetanden, want hoe krijgt ze het voor elkaar met een baan, 2 kinderen en een hond? Ik besloot haar eens te bestuderen en ontdekte 3 ‘geheimen’.

1. Ze laat de boel nooit versloffen, omdat het veel minder moeite is om alles meteen na gebruik weer op te ruimen dan wanneer de boel van de rails geschoten is en er een bom in huis ontploft lijkt te zijn. En van 12 keer 5 minuten opruimen merk je minder dan van één keer een uur.

2. Ze heeft minder spullen dan de meeste mensen, waardoor er ook veel minder op te ruimen valt. En denk nu niet meteen aan een steriel huis waarin niets kan of mag, want het is er reuze gezellig en iedereen is altijd welkom. Alleen ziet ze het nut niet van steeds iets nieuws kopen. Van wat ze heeft, houdt ze (eigenlijk is ze dus een Marie Kondo avant-la-lettre!) en haar energie steekt ze liever in andere dingen dan bezig zijn met het organiseren van de materie om zich heen. Dus ja, zij is zo’n vrouw die ook nog eens 2 keer per week sport… ;-)

3. Schoonmaken blijkt ze ook iedere dag te doen. Een beetje, want op smetvrees heb ik haar niet kunnen betrappen. Gewoon, de keuken, badkamers en wc’s bijhouden, even snel stofzuigen of een doekje ergens over halen.

Maar het grootste geheim is in mijn ogen haar jaloersmakende discipline, die ze zonder sputteren ‘omarmd’ heeft. Daardoor heeft ze geen last van uitstelgedrag en is ze, na een drukke dag, altijd blij om thuis te komen. O ja, het blijkt besmettelijk, want haar kinderen behoren tot die zeldzame exemplaren die niet voortdurend een spoor van rommel achter zich laten. Ook dat nog. Zucht…

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op Griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Beeld: iStock, Suzanne Liem (portret Caroline).

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden