null Beeld

BLOG: Een boekenplank vol dieetboeken

Margjes dieetboeken maken op de boekenplank ruzie met de kookboeken. "Waarschijnlijk is de Dikke Van Dam de aanvoerder van het stel oproerkraaiers."

Susan Dalstra

Ik heb een boekenplank vol dieetboeken. Of wacht, gezonder leven boeken, want dieet heeft nogal en negatieve lading volgens de marketeers. Met titels als Broodbuik, Het geheim van slanke mensen, De voedselzandloper en Jij.valtaf.nl is het natuurlijk een schande dat ik dit jaar maar vijf kilo ben afgevallen in plaats vijfentwintig. Ik heb dus maar weinig succes geboekt op dat vlak.

Misschien had ik me toch meer moeten houden aan de richtlijnen van de boeken Echt eten, Terug in je leeftijd of Een pleidooi voor echt eten. Het is natuurlijk allemaal mijn eigen schuld. In het Werkboek Slank denken ben ik ook al niet verder gekomen dan de eerste week van de zes weken waarin ik volgens de schrijfster mijn leven helemaal ten goede kan veranderen. Dat zou dan trouwens wel twee weken sneller zijn dan het programma van 8 weken van het boek Mindful afvallen. Maar het allersnelste resultaat belooft Sterker dan suiker, volgens een sticker op de omslag kan ik namelijk in 21 dagen van mijn suikerverslaving af zijn (Volgens jij.valtaf.nl heb echter precies vier keer zo veel tijd nodig en kan ik in 84 dagen een gezonde en slanke leefstijl hebben).

Al deze gezonder leven boeken staan samen met de boodschappengids van de Weight Watchers boven de plank waarop al mijn kookboeken staan. Ik denk dat die boeken ’s nachts ruzie maken. Dat alle kookboeken verongelijkt naar de leefstijlboeken roepen dat ze niet zo moeten zeuren. Waarschijnlijk is de Dikke Van Dam de aanvoerder van het stel oproerkraaiers. Want Johannes van Dam heeft vast nog nooit een Werkboek Slank denken doorgebladerd.

Ondertussen staan de tijdschriften die in januari nog bol stonden met allerlei bikiniklaar recepten straks vol met recepten voor een heerlijk avondje Sinterklaas met zelfgebakken gevuld speculaas en worden we daarna weer overspoeld met ideeën voor Kerstdiners van zeven gangen. Als ik nu niet flinke afvalstappen maak, rol ik in december dikker dan ooit het nieuwe jaar in.

Ik heb mijn werkboek dus maar weer opengeslagen, ben opnieuw begonnen bij week 1. Maar deze keer lees en gebruik ik gewoon alle boeken tegelijkertijd. Zodat ik over drie weken niet meer suikerverslaafd ben, over zes weken slank denk (en dan vast ook het geheim van slanke mensen ken). Na acht weken ben ik dan hartstikke mindful aan het afvallen. Over een paar maanden zeg ik hopelijk toedeloe tegen mijn broodbuik zodat iedereen uitroept Zo, jij valtaf zeg. Zo lees en leef ik mezelf dan terug in de tijd om langer te leven. Voorlopig ken ik alleen het geheim van dikke mensen. Misschien vanavond bij en kopje groene thee die handleiding Echt eten maar weer eens doornemen. Ik vermoed namelijk dat gevuld speculaas daar niet in voorkomt.

null Beeld

Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden