null Beeld

BLOG: En nu ga ik echt… attenter worden

We hebben allemaal wel iets (of een heleboel) dat we aan onszelf willen veranderen. Zo wil redacteur Elselien graag eens wat attenter uit de hoek komen. De komende 3 weken gaat ze dat proberen. 

Elselien van Dieren

Áls het al in me opkomt om een kaart naar iemand te schrijven, dan zit-ie standaard 3 weken in mijn tas om gepost te worden. En niet zelden sta ik ’s avonds vlak voor sluitingstijd in een supermarkt om naar een cadeau te zoeken voor die verjaardag waar ik over een half uur moet zijn. Diepste dieptepunt: een boek cadeau doen dat als persmateriaal binnenkwam op de redactie en vervolgens het persbericht er in laten zitten – ai!

Lief berichtje

En hoewel ik een groot deel van de dag aan mijn telefoon geplakt zit, vergeet ik standaard om een lief berichtje te sturen. Naar vriendin C. die haar eerste werkdag heeft, mijn vader die voor een vervelend onderzoek naar het ziekenhuis moet of mijn broer die een reis gaat maken...

Als een kind zo blij

Je zou kunnen stellen dat ik gewoon vergeetachtig ben, maar in mijn werk lukt het me – met een hoop moeite weliswaar – wél om belangrijke dingen te onthouden. Ik ben gewoon te makkelijk voor de mensen die van me houden. Want zeg nu zelf, om een vergeten verjaardag of telefoontje verbreek je geen relatie. Toch baal ik van mijn houding, want ik ben zelf als een kind zo blij met een cadeautje, kaartje of spontaan appje.

En daarom lieve mensen, moet ik echt attenter worden. Geven en nemen was het toch? Dat wordt mijn doel – met iedere week een update op Libelle Daily. Tenminste, als ik het niet vergeet…

Ook mijn collega’s Susan en Helene hebben een missie: Susan wordt zen en Helene stopt met snoepen. Volgende week lees je hoe het met onze voornemens gaat!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden