null Beeld

BLOG: En nu ga ik echt… Zijn de doelen behaald?

Libelle’s Helene, Susan en Elselien gaan de uitdaging aan: ze willen iets aan zichzelf veranderen. Is dat gelukt?

Elselien van Dieren

We hebben allemaal wel iets (of een heleboel) dat we aan onszelf willen veranderen. Onlangs kondigden redacteuren Elselien, Susan en Helene aan dat ze graag iets helemaal anders willen gaan doen. Zo wil Elselien graag wat attenter uit de hoek komen, wil Susan zen worden en wil Helene stoppen met snoepen.

Helene

“De afgelopen weken zijn erg leerzaam voor mij geweest: ik heb vooral gemerkt hoe ontzettend verslavend suiker is. Als je het gewend bent om regelmatig te snoepen, raakt je lichaam daaraan gewend. Ik moest echt afkicken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een paar keer heb gesmokkeld: op de verjaardag van een vriendin heb ik bijvoorbeeld een stukje gebak gegeten. Toch ben ik een paar kilo afgevallen, en daar ben ik best trots op. Ik ben dan ook van plan om dit voornemen voort te zetten. Ik zal heus nog af en toe een chocoladereep of een mergpijpje eten, maar wel een stuk minder dan voorheen. Dat moet vol te houden zijn, want wat ik de afgelopen weken ook heb gemerkt: als je minder vaak snoept, waardeer je die avond waarop je een stuk chocolade ‘mag’ juist veel meer.”

LEES OOK: VERANDEREN DOE JE ZO!

Susan

"Of het nou de yoga was of de mini-break: ik heb al weken geen hartkloppingen meer. Maar om nou te zeggen dat ik de coolness zelve ben geworden: nou, nee. Iets met de aard van het beestje. Toch probeer ik wel echt iets relaxter te zijn. Dat artikel kan ook wachten tot morgen, dat WhatsApp-berichtje vraagt niet om een onmiddelijke reactie en het is gewoon echt heel fijn om alleen een boek te lezen en niks anders dan dat. Ik ben een beetje verslaafd geraakt aan prikkels en zie nu in dat je daar uiteindelijk bar weinig mee opschiet. Dat inzicht vind ik al heel wat. En dat uurtje yoga per week kan ik iedereen aanraden, al is het alleen al omdat je dan een uur met niks anders bezig kunt zijn dan je lichaam en domweg geen tijd hebt voor mentale to-do-lijstjes. En probeer maar eens de neerwaartse hond te doen terwijl je een berichtje beantwoordt… dat werkt dus niet."

Elselien

"Weten jullie nog dat ik schreef dat ik grootse plannen had voor deze week? Nou… *tromgeroffel* ik heb een diner georganiseerd! Een etentje voor mijn familie als dank voor de vele uren die ze in de verbouwing van ons huis hebben gestopt. Normaliter zou ik me er vanaf maken met een avondje in een restaurant, maar nu ben ik al weken (oké, een paar dagen) bezig met het samenstellen van het juiste menu, tafelschikking en aankleding. En weet je wat? Ik vind het nog leuk ook! Nu maar hopen dat ik het eten niet verpest, want dat is mijn volgende doel: eens echt lekker leren koken."

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden