null Beeld

BLOG: Geen bratwurst en berliners voor Margje

Margje is een paar dagen met haar dochter in Berlijn. Dat betekent héél veel lopen én een halve kilo minder Margje. 

Susan Dalstra

“Gele auto!” Ze wijst enthousiast naar rechts. Geen idee waarom de kinderen ooit dit spelletje zijn begonnen. Maar als eerste een gele auto zien levert een punt op. Oranje en roze auto’s zijn dubbele punten waard. Niemand houdt de score bij, er valt niets mee te winnen. Maar elke auto in een van die 3 kleuren wordt benoemd. In Berlijn reden minstens 20 gele auto’s rond. Ik zag ze nooit als eerste, mijn reisgenote wel.

12 is ze, bijna 13. We waren samen een weekendje weg. Met de trein naar Berlijn. Treinen vindt ze fijn. In auto’s en bussen wordt ze misselijk. En in vliegtuigen ook, zo ontdekten we deze zomer. Gelukkig vond ze ritjes in een hop-on-hop-off-bus wel leuk, zeker als je bovenin zo’n dubbeldekker kunt zitten in de open lucht. Zo konden we nog meer van de stad zien.

LEES OOK: MARGJE STUURT EEN TELEGRAM VANUIT FRANKRIJK

Toch hebben we vooral veel gelopen afgelopen weekend. We reisden vrijdag heen en maandag terug. In de 2 hele dagen daartussenin liepen we een kilometer of 30. Dwars door de stad, in meerdere wijken. Onze stappen liggen driedubbel op de Kurfürstendamm, we gingen tweemaal rond de Gedächtniskirche en viermaal over het Alexenderplatz. We zagen alle etages van het KaDeWe, wandelden Unter den Linden, over de Oberbaumbrücke en door het Mauerpark. Onze voeten stonden op de plek waar eens die Muur was gebouwd en we liepen door de betonnen ruimtes van een schuilkelder. Meer dan 50.000 stappen lieten we achter in Berlijn. En een halve kilo Margje. Die ben ik daar ook ergens kwijtgeraakt. Ondanks die 2 ijsjes en dat ene frietje. Mezelf inhouden bij het ontbijtbuffet van het hotel in combinatie met al dat wandelen en trappen-lopen resulteerde in afvallen in plaats van aankomen op vakantie.

Dat wil niet zeggen dat ik niet nog steeds veel te zwaar ben. Dat ik dik ben weet ik wel, maar soms vergeet ik het even in het dagelijks leven. Tot ik opeens een niet zo charmante foto van mijzelf zie bijvoorbeeld. Een van de foto’s die we in Berlijn in een fotohokje maakten was zo erg, dat ik wel de nog dikkere zus van Bessy Turf leek. Die foto wordt dus gecensureerd. Maar hij hielp me wel om ook op de derde ochtend de gebakken eieren met spek te weerstaan. En als ik ooit echt veel afgevallen ben kan ie prima dienst doen als voor-foto!

Natuurlijk gaat mijn afvalpoging ook deels om mijn uiterlijk. Het lijkt mij fijn om niet altijd en overal de dikste te zijn. Of bij foto’s steeds te schrikken van mijn formaat. Toch is de hoofdreden voor het gezonder willen leven vooral dat ik hoop dat ik daardoor ook langer kan leven. Zodat ik nog heel lang gele auto’s kan tellen met mijn kinderen.

null Beeld

Na zeven ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Beeld: Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden