null Beeld

BLOG: koop niets voordat je opgeruimd hebt

Personal organizer Caroline Griep legt uit waarom plastic boxen kopen voordat je weet wat erin gaat fout is.

Vera Klandermans

“Als je even zegt wat het beste opbergsysteem is, dan koop ik dat alvast voor je komt.”

Mijn opruimklanten zijn vrijwel altijd verbaasd als ik zeg dat ze helemaal niets moeten kopen, dat we eerst aan de slag gaan en dat we daarna zullen kijken wat er nodig is.

Het is een van de grootste valkuilen als je eens flink gaat opruimen: plastic boxen en dergelijke in huis halen terwijl je nog geen idee hebt wat je er in gaat opbergen. Voor je het weet zit je namelijk met dozen in formaten die nét niet geschikt zijn en wordt de rommel in feite alleen maar groter.

Dus: concentreer je op één probleemplek per keer. Sorteer globaal per categorie. Neem speelgoed. Verdeel het onder in bijvoorbeeld: knutselspullen, knuffels, barbies, spelletjes, puzzels, en wat je verder nog tegenkomt. Plan om iedere subcategorie een eigen doos/box te geven. Nú kun je die gaan kopen.

Over opbergbakken schreef ik een tijdje geleden al, in mijn ogen horen ze vooral achter gesloten deuren, of in ieder geval uit het zicht, omdat ze niets voor je interieur doen. Als je ze gebruikt in je kasten, zorg dan dat je precies kunt zien wat er in zit. En dat ze goed stapelbaar zijn, zodat er geen ruimte verloren gaat. Wees streng voor jezelf en prop ze niet lukraak vol. Omdat er toevallig nog een plekje over is in de box met de badkleding betekent dat niet dat je daar ook alle wintersjaals bij moet doen… Blijf onderverdelen, anders ben je voor je het weet het spoor bijster en weet je nog steeds niet waar je dingen opgeborgen hebt. Dweilen met de kraan open noemen ze dat.

null Beeld

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op Griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Beeld: iStock, Suzanne Liem (portret Caroline), René Gonkel, Louis Lemaire.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden