null Beeld

BLOG: Margje eet liever calorieën dan dat ze ze drinkt

Als je tijdens een etentje ook nog wat glazen wijn achterover slaat, krijg je ongemerkt zomaar 750 calorieën extra binnen. Margje eet die calorieën liever dan dat ze ze drinkt...

online redactie Libelle Daily

Zo’n drie keer per jaar drink ik een paar glazen alcohol. Op jaarbasis zijn dat ongeveer zeven glazen alcohol. Zeven alcoholische drankjes per jaar ja, je leest het goed.

Ik ben regelmatig bij etentjes waar de andere gasten die hoeveelheid al binnen een dag gehaald hebben. Zeven glazen drank tijdens een borrel met diner na, dat zijn twee drankjes tijdens de borrel voorafgaand aan het diner, een glas champagne als aperitief, drie glazen wijn tijdens het diner en een likeurtje bij de koffie na. Als je het zo leest, dan klinkt het zo erg toch niet, gewoon een gezellige avond met vrienden.

Zelf heb ik het ook heel gezellig op zo’n avond hoor. Met mijn twee glazen cola light tijdens de borrel, een karafje water bij het diner en een kop thee na. Ik mis niets door niet te drinken. Toch heb ik altijd het gevoel me te moeten verontschuldigen voor het feit dat ik doorgaans geen alcohol drink. “Ik eet mijn calorieën liever dan dat ik ze drink” grap ik dan maar. Maar eigenlijk is het niet eens een grapje. Met zeven alcoholische drankjes erbij, zou ik minstens nog eens 750 calorieën aan mijn dagtotaal toevoegen. Want ik zie die andere mensen aan tafel echt niet minder eten dan ik tijdens zo’n dinertje doe. Dus minder honger (pardon, trek!) schijn je door die alcohol nou ook niet echt te krijgen.

Best wel jammer eigenlijk dat ik geen zware drinker ben. Anders had ik kunnen stoppen met drinken en was ik daardoor dan misschien meteen wel een paar kilo Margje kwijtgeraakt. Ik zal helaas moeten wennen aan een kopje thee zonder koekje, en aan een light frisdrankje zonder borrelhapjes erbij. Gelukkig schijn ik van mijzelf al redelijk gezellig te zijn.

null Beeld

Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden