null Beeld

BLOG: omscholen tot accountant? Misschien zo gek nog niet…

Sollicitatiecoach Judith Schoorlemmer legt je deze week uit hoe jij een graantje meepikt van de recente grote vraag naar accountants. Zelfs als je geen relevante opleiding hebt...

Judith Schoorlemmer

Ben jij opgeleid tot accountant? Nee? Jammer! Want volgens recent onderzoek bij diverse grote accountantskantoren, waaronder Deloitte, is er een schaarste aan accountants en wordt dit de komende jaren alleen maar erger.

(Lees het onderzoek hier.)

Joepie, schaarste aan kandidaten!

Maar niet getreurd. Als jij een baan zoekt, kan dit onderzoek voor jou misschien ook wel eens heel interessant zijn. Want ook met een andere opleiding dan AA-accountant zou je in aanmerking kunnen komen voor een goedbetaalde baan bij een accountantskantoor. Met een beetje omscholing zit jij de komende jaren wellicht op rozen!

Hoe zit dat, omscholing?

Omscholing komt steeds meer voor. Het betekent, dat je een opleiding, studie of cursus gaat volgen, met als doel een ander beroep te kunnen uitoefenen dan je nu doet. Als jij bijvoorbeeld bent opgeleid tot boekhouder, liggen de banen niet voor het oprapen. In dat geval zou je kunnen overwegen een opleiding te volgens tot accountant. Dat is omscholing. En het kan een uitkomst zijn!

Als je erover nadenkt om jezelf om te scholen, kunnen deze tips je wellicht helpen:

  1. Hoe verder je 'wegstapt' van je huidige opleiding en werk, hoe kleiner de kans op succes wordt. Probeer iets te vinden dat in het verlengde ligt van waar je reeds bekend mee bent.
  2. Omscholen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een leer/werkplek?
  3. Bereid je omscholing goed voor. Past die nieuwe baan in de accountancy wel bij jou?
  4. Vaak kun je volstaan met een basisopleiding, waarbij het kantoor je vervolgopleiding bekostigt. Handig toch?
  5. Doe onderzoek. Bij welk kantoor zoeken ze veel mensen? Wat voor mensen?
  6. Zorg dat je genoeg energie en een lange adem hebt. Omscholen is niet gemakkelijk en het zal je energie, tijd en geld kosten. Maar hou altijd je doel voor ogen, een nieuwe carrière kan je veel opleveren!

En… een baan in de accountancy lijkt misschien wat saai. Maar vergeet niet dat je hier te maken krijgt met veel verantwoordelijkheid, leuk advieswerk en vaak een mooi salaris en leuke collega’s. Wie weet past zo’n baan toch wel bij jou…

null Beeld

Judith Schoorlemmer (45) is loopbaan- en sollicitatiecoach. Ze is getrouwd met Rob en heeft twee zoons, Lucas en Quinten. Ze woont in Hollandsche Rading en werkt vanuit huis, maar ook veel op locatie. In haar werk helpt ze werkzoekenden om sneller de baan te vinden die bij hun past. En vooral ook om niet in die overbekende valkuilen te stappen! Meer Judith? Bekijk www.sollicitatiehulp.org en www.wegnaarsucces.nl

Beeld: iStock, Louise Prins

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden