null Beeld

BLOG: pak je rommelprobleem samen aan

2 weken geleden vloog ik naar mijn spannendste opruimopdracht tot nu toe. Een Libelle-lezeres in Italië volgde mijn blogs en had besloten dat ik het antwoord op haar rommelprobleem was.

Vera Klandermans

Uiteraard voelde ik me vereerd. Tijdens onze telefoongesprekken kreeg ik het gevoel dat we goed met elkaar uit de voeten zouden kunnen, dus ik boekte een ticket. Sommige mensen verklaarden me voor gek: had ik enig idee wat ik aan zou treffen? Op een paar foto’s na had ik dat niet, maar ik had er alle vertrouwen in dat ik haar zou kunnen helpen. Op het vliegveld in Rome herkende ik haar aan de Libelle…

Bij haar thuis kreeg ik meteen een rondleiding door een prachtig, smetteloos huis met een paar minder goed georganiseerde plekken: haar werkkamer, haar garderobekast, een enorme servieskast, 2 verhuisdozen met een leven aan foto’s en de kelder, daar zouden we ons de komende dagen op storten.

Was het een enorme bende? Absoluut niet! Alles was puur een kwestie van wegdoen, sorteren en op een logische plek opbergen. Voor mij een fluitje van een cent, voor haar al tijden een enorme hobbel. En dát kom ik dus vaker tegen bij mijn opruimklanten: dat hun leven prima op de rails staat, maar dat ze bepaalde rommel in huis maar niet onder controle krijgen.

Toen ‘mijn Italiaanse’ en ik eenmaal begonnen waren, bleek ze het echter helemaal niet zo moeilijk te vinden. Wat ze nodig had, was iemand die het voortouw nam en haar begeleidde bij het nemen van beslissingen. Samen gingen we als de brandweer en toen ik weer vertrok, liet ik een zeer opgeluchte vrouw achter. Die me een paar dagen later mailde dat ze een etentje voor vrienden had georganiseerd. Dankzij de eindelijk opgeruimde servieskast…

Mijn tip voor iedereen: ruim de rommel die je steeds weer ontmoedigt niet alleen op maar met iemand die geen band met jouw spullen heeft. Vraag een vriendin, de buurvrouw, je zus of… mij, ik heb er absoluut geen bezwaar tegen als het wat verder weg is ;-)

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op www.griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portret: Suzanne Liem

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden