null Beeld

BLOG: twee vrouwen in bed…

De beddendood, hoe komt dat toch en zijn er tips voor? Marleen weet er wel raadt mee... 

online redactie Libelle Daily

Lopen hetero’s nou tegen heel andere problemen op in de liefde dan lesbische stellen? Die vraag wordt me wel eens gesteld. Ik denk dan altijd aan de hartenkreet van Joska. Zij mailde mij een half jaar terug deze vraag: "Mijn vriendin en ik vrijen nog maar weinig. We zijn 8 jaar samen en hebben het goed, maar de sex is bijna weg. In onze lesbische vriendenkring komt de 'beddendood' veelvuldig voor. Hoe komt dat toch? En… heb je misschien een extra tip voor mij en mijn vriendin?"

Die had ik wel. Ik vertelde al eerder dat de lust in alle relaties in de loop der tijd afneemt. Maar homoseksuele vrouwen hebben extra pech: in een liefdesrelatie tussen twee vrouwen verdwijnt de zin in seks sneller dan bij hetero’s.

Dat heeft te maken met yin en yang. "Uh, wat is dat ook alweer precies? Iets met energie?" Precies. Yin staat voor het ‘vrouwelijke’, yang staat voor het ‘mannelijke’.

Yin zorgt voor rust, yang voor vuur en beweging. In een heterorelatie houden yin en yang elkaar als het goed is in evenwicht: het vuur laait op, het water blust.

Maar beginnen twee vrouwen een relatie, dan krijg je yin-yin. Yin-yin is héérlijk. Vrouwelijk, zacht en stromend. Maar er ligt ook een gevaar op de loer. Yin-yin is rust en rust. Het kalmeert en kalmeert en kalmeert. En… de boel komt tot stilstand. De beddendood is dan een feit.

Lesbische vrouwen moeten zoeken naar extra vuur om hun seksualiteit in beweging te houden. Het vallei-orgasme kan een oplossing zijn. Het zorgt voor hitte in je lijf. Het geeft je letterlijk een warme buik, een blos op de wangen en nooit meer koude voeten. Je cv-ketel staat prima afgesteld en maakt alle radiatoren warm. En daar vaart je sexleven wel bij.

Of je nou homo of hetero bent.

null Beeld
null Beeld

Meer lezen over lust en liefde en hoe je het leuk houdt met je man of vrouw, óók in bed? Marleen Janssen schreef er een boek over: 'Alleen voor vrouwen, de onstuitbare opmars van het vallei-orgasme' (Boekerij, € 10,-). Hier download je gratis de eerste twee hoofdstukken.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden