null Beeld

BLOG: vrouwen hebben helemaal geen lustpil nodig

De vrouwenpil, wat doet die nou precies en hebben wij vrouwen dat echt nodig? Marleen geeft haar mening.

online redactie Libelle Daily

Ze is van een verfijnde kleur roze en de productontwerper heeft duidelijk zijn best gedaan om haar een cute uiterlijk te geven. Dat is gelukt. Alleen de roze tutu ontbreekt.

De vrouw dient deze pil dagelijks te slikken, een heel leven lang. Dan zorgt ze voor meer zin in sex. Of nou ja, iets meer zin. Afgelopen week verschenen er een heleboel berichten over de toelating (op de Amerikaanse markt) van deze vrouwenlustpil, Addyi. Talloze cijfers en berekeningen. De uitkomst: het sexuele verlangen van de vrouw zou groeien met 0,3 procent.

Ik zat te gniffelen.

Een paar regels verder stopte ik met lachen en begon ik te bibberen.

Ik zat toen in de alinea over hoe de pil te gebruiken.

Natuurlijk verzwijgen fabrikanten wat er precies in hun producten zit; het geheim van de smid. Bij de vrouwenlustpil weet je in ieder geval dat het recept interessant is. Sliksters dienen rekening te houden met een lage bloeddruk en slaapproblemen. Alcohol gebruiken mag niet meer en ook beïnvloedt het de rijvaardigheid. Met andere woorden: je wordt een tikkie geil, maar ook zo duizelig als een dronken tor.

Wat ik me afvroeg was dit.

Zorgt het slikken van een pil voor het ontdooien van het bevroren onderlichaam? Lost het de reeds jaren durende beddendood met Piet op? Verdwijnen de echtelijke ruzies over jij-wilt-gewoon-helemaal-niks? Schrijft Kees zich nu uit bij SecondLove?

Denk het niet.

Zin maak je niet met een pil. Een pil gaat niet over hoe Karel je in bed louter wil bestijgen en niet op het idee komt om je te strelen en lief te hebben. Een pil gaat niet over de schaamte voor bolle billen en een ronde buik. Laat staan dat een pil gaat over het krijgen van een orgasme.

De farmaceutische industrie faciliteert de droge, dorre vagina met een schitterend doekje voor het bloeden.

null Beeld
null Beeld

Wat dan wél als je geen zin meer hebt en in bed ligt als broer en zus? Marleen vertelt een nieuw verhaal over meer zin krijgen in sex. Ze schreef er het boek Alleen voor vrouwen over. Hier download je gratis de eerste twee hoofdstukken.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden