null Beeld

BLOG: “Waarom baseer je je geluk op die ene knappe prins?”

Liefdesexpert Marleen vertelt dit keer over de prins op het witte paard. Want waarom baseren we ons geluk op die knappe prins?

Laudine Schuurman

Alle vrouwen zonder relatie kijken naar hem uit. ’s Avonds in bed lig je te luisteren of je paardenhoefjes hoort. O, wat herinner ik me het verlangen naar die ene. Ik zocht misschien wel 10 jaar en uiteindelijk, toen ik het opgaf, kwam hij gewoon mijn keuken inlopen.

Ik heb me in die periode vaak wanhopig en falend gevoeld.

Nu snap ik waarom. Luister en huiver.

Elk Hollands meisje wordt opgevoed met het idee dat ze een vent nodig heeft voor haar levensgeluk. Die boodschap is uitermate krachtig. Je geluk, de mate van je succes, je algehele welslagen… alles hangt af van de prins op het witte paard.

Als 4-jarigen weten meisjes al dat er later een ruiter aan zal komen galopperen die afstijgt, op zijn knieën gaat en jou een geopend doosje met een ring zal overhandigen.

Je moeder slaakt een zucht van verlichting. Je vader kijkt wat nors, maar is tevreden. Of je nou 18, 39 of 54 bent: ouders zijn blij als hun dochter onder de pannen is. Zelf ben je opgelucht. Eindelijk ben je normaal. Met een man aan je zijde, kun je jezelf eindelijk een geslaagde vrouw noemen.

De vraag is echter: is het wáár? Waarom baseer je je leven op die ene knappe prins? En op dat ene witte paard? Waar STAAT dat witte paard eigenlijk voor?

Nu komt het.

Het witte paard staat voor: aandacht. We wachten allemaal op iemand die het roer overneemt. Iemand die lief voor je is. Naar je luistert als je een zware dag hebt gehad. En… die je sexueel bevredigt.

Maar al die dingen kun je jezelf geven. Je kunt zélf dat witte paard zijn en je hoeft dus niet te gaan zitten wachten tot er een langs komt. Begin gewoon met jezelf aandacht te geven. Ook als het gaat om sexualiteit. Bemin jezelf.

null Beeld
null Beeld

Meer lezen over lust en liefde en hoe je het leuk houdt met je man of vrouw, óók in bed? Marleen Janssen schreef er een boek over: 'Alleen voor vrouwen, de onstuitbare opmars van het vallei-orgasme' (Boekerij, € 10,-). Hier download je gratis de eerste twee hoofdstukken.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden