null Beeld

BLOG: waarom Margje een béétje jaloers is op Sabia

Het is natuurlijk heel vervelend als mensen niet geloven dat je zwanger bent terwijl dat toch echt zo is, maar andersom is nog vervelender. Margje leeft mee met Sabia Boulahrouz en is zelfs een klein beetje jaloers.

online redactie Libelle Daily

Zo nu en dan stond er de afgelopen week wat over Sabia in mijn timeline op Twitter of Facebook. Dus zelfs zonder het showbizznieuws te volgen weet ik dat ze zwanger is. Of, zoals sommige berichten het omschrijven, ‘beweert zwanger te zijn’. Er schijnt namelijk nogal getwijfeld te worden aan haar zwangerschap. Voornamelijk omdat er geen enkel ‘babybuikje’(hun woord, niet het mijne!) te zien is. Sabia is volgens de roddelpers niet dik genoeg om een paar maanden zwanger te zijn.

Nu ken ik die hele Sabia niet, en heb ik mij ook niet echt verdiept in haar situatie (die relatietechnisch ook nogal ingewikkeld schijnt te zijn), maar ik leef met haar mee. Ik heb weliswaar last van het tegenovergestelde zwangerschapsongeloof (bij mij denken er steeds mensen dat ik wel zwanger ben, terwijl ik het toch echt niet ben), maar ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is als iedereen maar van alles over en van je buik denkt.

Zelf zou een zwangerschap mij, lijntechnisch gezien, best wel goed uit zou komen. De weegschaal geeft namelijk maar heeeeeel langzaam steeds een paar ons minder aan. Tijdens mijn beide zwangerschappen vlogen de kilo’s er in rap tempo af. Ik viel namelijk ongeveer per zwangerschap een kilo of 10 af. Zwanger zijn bleek voor mij een supergoed dieet, zonder inspanning had ik een slanker resultaat. Vlak na de bevalling was ik dan natuurlijk helemaal snel nog een kilo of 4 kwijt. Sonja Bakker, eat your heart out.

Bijna jammer dat je niet doorlopend zwanger kunt zijn, ik zou er bijna voor tekenen. Dan was ik over een jaartje of 2 zonder al te veel gedoe op mijn streefgewicht. Maar ook 3 kinderen rijker. Dat klinkt best als een gezellig plan (Lief en ik maken best leuke kinderen, zo leerden ervaringen uit het verleden), maar ik ben al 45. Nu nog 3 keer zwanger worden is vragen om problemen die wel eens erger zouden kunnen zijn dan mijn appelfiguur met overgewicht.

Maar ik dwaal af. Terug naar Sabia. Ik hoop maar dat ze over een paar maanden gewoon een gezond kindje krijgt. Zullen daarna alle media wel enthousiast gaan melden dat het toch zo knap is dat ze zo snel weer haar oude figuurtje terug heeft en haar babybuikje kwijt is. Het is ook nooit goed!

null Beeld

Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden