null Beeld

Boer Zoekt Vrouw-blog: een tip voor Rosita

Libelle’s Elselien blogt over ‘Boer zoekt Vrouw’. Ze vond het een wel héél perfecte kerst met de boerenfamilie en is onder de indruk van Olke.

Elselien van Dieren

Boer Zoekt Vrouw Special: de feestdagen.

Ons Yvon toog met haar boerenfamilie naar Zuid-Limburg voor een kerstfeest dat je alleen in films ziet. De idyllische boerderij, het haardvuur, kerstballen, kaarsen, kaartspellen, tulpen, het ‘bijproduct’, biologisch vlees, perfect gelukte stamppot en niemand – écht niemand - had ruzie. Maar hoe ging het met de liefde?

Riks & Nicole

Had ik een oliebol in mijn oog of zat Riks echt aan zijn keukentafel met een HIPSTERBAARD?! Gelukkig hielp de Canadese boer ons snel uit de droom: zijn woeste beharing was van puur praktische aard: ‘Lekker warm’. Ook praktisch: Riks’ trouwlocatie. Gewoon thuis, tussen de koeien. ‘Kun je ze mooi aan het werk zetten hé’, concludeerde hij. Al meende ik aan zijn opkrullende mondhoeken te zien dat het stiekem ook best een heel romantische dag was geweest. En de bruut gedumpte Marit? Die kwam in het logeervrouwenverwerkingskamp (mooi woord voor scrabble) tot de conclusie dat ze niet perse verliefd was op Riks, maar op zijn boerderij. Wordt vervolgd…

David & Mara

Of David voor haar had moeten kiezen, vroeg Yvon aan Susanne. NEE!!! Om vervolgens te mompelen dat ze natuurlijk wel bevriend zou kunnen zijn met de Roemeense boer. Lijkt mij ingewikkeld, vooral voor Mara. Over de brunette gesproken: zij was degene die het allemaal wel heel erg SUPER vond op het Roemeense platteland, maar nu blijkt David ieder weekend op en neer te vliegen om zijn Mara te zien. Tja, dan had-ie toentertijd net zo goed voor de Utrechtse blondine kunnen kiezen. Toch Susanne? Eh…

Olke & Karen

Onze grote knuffelbeer was samen met zijn Karen all the way from Texááááás gekomen om met ons Yvon en de andere boeren stamppot te eten. Hoe gaat het met joooouuu? Ondanks het gebrek aan Mexicanen ging het goed met zijn 1200 koeien en ook over de melkprijs was hij ‘niet ontevreden’. Toch had de Friese Amerikaan een heftige tijd achter de rug: er werd borstkanker geconstateerd bij zijn vriendin Karen. Gelukkig heeft Olke veel geleerd van zijn BZV-avontuur, want waar hij bij zijn ex-vrouw misschien ‘nog een beetje te weinig gekrûpt had’, weet ik zeker dat hij die lieve Karen stevig vasthoudt als dat nodig is. Chapeau! Enneh Yvon… niets forceren, dat aanzoek komt er echt wel. Nu maar hopen dat dit voor Olke’s logeervrouw Alberdien ook geldt, want die PLEEEENKT nog altijd in haar eentje omdat ze bang is om gekwetst te worden. Alberdien, luister naar je mede-logeervrouwen: je verdient een nieuwe liefde. Echt!

Bertie & Rosita

Als bovenstaande boer geweten had dat er een hot tub onder de boerderij lag, was hij er zeker even bij gaan zitten, maar nu zat Yvon in het bad met Het is goed zo-Bertie en Nee het is gewoon perfect-Rosita. Achteraf jammer dat de praatgrage Rosita (die dus geen worst blieft, Jos!) er destijds op de groepsdate de brui aan gaf, want dat had heel wat ongemakkelijke stiltes kunnen voorkomen daar in het Zeeuwse land. Nou ja, eind goed al goed zullen we maar zeggen. Al moet Bertie nog wel even op haar knieën, vindt Rosita. Tip: wees een echte vrouw en doe het gewoon zelf!

En de rest

Akkerbouwer Jos en zijn Dycke zijn gewoon gelukkig. Geitenboer Frank en slager in opleiding-Anita verzorgden het ‘bijproduct’. Martins Wilma weet alles over mais. Schapenboer Jan kan rijmen als de beste. ‘Met jou aan mij zij, gaat mijn leven in ieder geval niet saai voorbij.’ En last but not least: het gaat SUPERGOED met tulpenboer annex RTL-tuinman Tom en zijn blonde beauty. De lovebirds zijn hun droomhuis aan het bouwen. Daar proosten we op! Met een glaasje glühwein en een lekker kaneelstokkie. Niets meer aan doen.

Alhoewel… nog een laatste tip voor ons Yvon: ik hoop dat er in de aflevering van volgende week ook wat boeren langs mogen komen die minder goed geslaagd zijn in de liefde. Want die zitten nu - om met de woorden van wijlen André Hazes te spreken – maar heel alleen kerstfeest te vieren. Misschien volgende week?

null Beeld

Libelle’s Elselien (27) groeide op op een boerderij zonder dieren, kijkt liever naar Ik Vertrek en BZV dan naar Netflix en heeft een hekel aan paarden en nepnagels.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden