null Beeld

Boer Zoekt Vrouw-blog: hoe Olke’s Sandra net op tijd bij zinnen kwam

Libelle’s Elselien blogt over ‘Boer zoekt Vrouw’. Deze week kon ze haar geluk niet op: de plastic handschoenen kwamen tevoorschijn!

Elselien van Dieren

Aflevering 6: logeren.

Ik wil bij dezen even van de gelegenheid gebruik maken om de Drenten in het zonnetje te zetten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zij de meest enthousiaste BZV-fans van het land zijn. Maar liefst 64% van tv-kijkend Drenthe stemt op zondagavond af op Boer Zoekt Vrouw, tegenover 46% gemiddeld in Nederland. Ik heb ook maar even uitgezocht uit welke provincie de vaste lezers van deze blog komen. En dat is... Overijssel (hoi mam, dag buurvrouw Annet). Duuuuuussss, zou Riks zeggen. Ter zake.

null Beeld

Olke (51), Texas (VS)

De boer uit Texaaaas stapte met zijn vrouwen in de auto om een kijkje te nemen in de stallen. Harriet huppelde als aankomend dierenartsassistent vrolijk door de stront, maar Sandra en Alberdien stonden er wat verloren bij. Maar het geven van prikken en aaien van kalfjes was NIETS bij wat de dames nog te wachten stond: de zwangere koeien moesten op controle. En nee, niet met zo’n gezellige echo. Het leverde legendarische televisie op: nooit heb ik twee vrouwen zó jaloers zien kijken naar een andere vrouw die met haar arm in de endeldarm van een koe zat. Sandra kon haar walging bijna niet onderdrukken, maar kwam net op tijd bij zinnen. Ze wist: als ik nu geen actie onderneem, moet ik vanavond mijn koffers nog pakken. En Alberdien? Die denkt dat ze als Friezin geen plastic handschoenen nodig heeft om Olke’s hart te winnen, maar ik waarschuw haar: voor ze het weet zit ze in het vliegtuig terug naar Nederland.

null Beeld

Herman (24), Frankrijk

Wie nu al totaal verloren terug naar Nederland ging was – zoals ik voorspelde – Pia. Officier Yvon (waar kóóp je zo’n jas?) kwam de de sfeer even peilen en had al snel in de gaten dat er tussen Pia en Herman niets meer te redden viel. Want de aandoenlijke Fransman praat misschien niet zo gemakkelijk over zijn gevoelens, we weten allemaal dat zijn ‘ik heb het dan maar effe over jullie drieën’-praatje een lieve manier was om Pia’s hart niet nog voor het ontbijt te breken. Want of hij haar net zo leuk vond als zij hem? Wat Herman echt dacht stond in koeienletters op Anne’s trui: NOPE.

null Beeld

David (27), Roemenië

Waar kan ik me opgeven voor de cursus die David heeft gevolgd? HOE KRIJGT DIE MAN HET VOOR ELKAAR OM 3(!) VROUWEN VOOR ZICH TE WINNEN IN ZO’N INTENS DEPRIMERENDE OMGEVING? Met deze boer bouw je in een crematorium nog een feestje. En dan de souplesse waarmee hij Mara en Susanne van zich afschudde voor een 1-op-1-tje met Jorien, bravo! Of ze nu op elkaar lijken of niet, zij mag nog even van het Roemeense landschap genieten. Wie er nog meer door mag naar de volgende ronde weten we pas volgende week, maar ik denk dat Mara een realistische kijk heeft op de situatie. Zij ziet zichzelf alweer tussen de kassen van het Westland fietsen. Alleen.

null Beeld

Marc (37), Zambia

Boottochten, bikini's en de stroom die uitvalt: KOM OP MARC, GRIJP JE KANS!!! Maar nee, de Zambiaan dacht indruk te maken met een sterrenbeeld-app en een halfslachtige vleermuisshow. Een schrale troost: de knapperd gaf zichzelf in ieder geval letterlijk bloot. ‘Een mooi fysiek’, concludeerde Annekim tevreden. Irene kijkt alvast wat verder dan de zon op zijn stralende huid en hield voor de camera een betoog over aantrekkingskracht versus persoonlijkheid. Dat laatste zou voor zeker 50% invloed hebben. En laat dat nou net hetgeen zijn waar de visboer niet bepaald in uitblinkt...

null Beeld

Riks (39), Canada

Nog enigszins intiem was het schilmomentje tussen Marit en Riks boven de prullenbak (‘scheelt weer een schaaltje om af te wassen’), maar verder was er absoluut geen sprake van romantiek in de stacaravan van de Canadees. Claudia hoopte dat de liefde van de botte boer door de maag ging, maar onze Riks is iemand die simpelweg eet om z’n honger te stillen. Jammer, maar ze probeert tenminste íets. Eline weet daarentegen helemaal niet wat ze met de situatie aanmoet en kijkt voortdurend als een konijn in de koplampen. En Marit? Die maakt zichzelf wijs dat zij en Riks een enorme klik hebben, maar volgens mij valt dat allemaal nog wel mee. Riks past in de liefde namelijk dezelfde tactiek toe als bij zijn kalfjes: niet te veel liefde geven ‘want anders hechten ze te veel en dan krijg je er geklier mee’. Duuuuuuusssss.

null Beeld

Libelle’s Elselien (26) groeide op op een boerderij zonder dieren, kijkt liever naar Ik Vertrek en BZV dan naar Netflix en heeft een hekel aan paarden en nepnagels.

PS. Lees ook de blogs over aflevering 1, 2, 3, 4 of 5.

Beeld: KRO.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden