null Beeld

Boer Zoekt Vrouw-blog: Marc heeft een wijze les geleerd

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt Vrouw. Ze heeft een wens voor de mopperende Johan en hoopt dat Theo snel een vakantie boekt. 

Elselien van Dieren

Boer zoekt Vrouw special: De Feestdagen, deel 2.

Dit weekend kwam mijn neefje (4) logeren en ik weet nu wat koeienboer Frans bedoelt als hij naar zijn kroost wijst en zegt: ‘Je kunt beter 120 koeien hebben dan dit’. Maar wat zijn ze leuk, al die kleine boertjes en boerinnen. Vindt Frans ook hoor. ‘Mooi spul hè?’ Enfin, snel door naar de boeren zonder kroost.

Herman & Fleur

Vorige week zagen we nog hoe die arme Anne haar hart luchtte bij de andere logeervrouwen. Ik hoop niet dat ze deze week gekeken heeft, want het geluk spatte er weer vanaf tussen Hip Haar-Herman en zijn Fleur. Er zit wel een kleine kink in de liefdeskabel: Fleurs emigratie naar la douce France blijkt toch niet heel praktisch nu ze af en toe even óver haar roze bril kijkt in plaats van erdoor. Want wat heb je daar te zoeken als Nederlandse geschiedenisdocent? Komt goed hoor, Fleur. Ik heb wel een ideetje: begin een boulangerie. Kan Herman je gezellig een handje komen helpen.

Marc & zijn donkere schone

Weet jij nog waar je was toen je hét nieuws hoorde? HET IS VOORBIJ TUSSEN MARC EN ANNEKIM! In het Skype-gesprek met ons Yvon vertelde de visboer dat hij was gedumpt door de olifantendokter. Jammer, vond hij. Want ze waren op papier ‘een match made in heaven’. Tijd om lang te treuren had hij niet, want de Nederlandse dames meldden zich massaal via Facebook (Tinder werkt niet met deze afstanden). De Zambiaan kwam aan de praat met een donkere schone die totáál niet bij hem past omdat ze niet in Afrika woont én geen biologie-achtergrond heeft. Gelukkig is de knapperd ouder en wijzer geworden en ging hij voor de klik in plaats van het CV. Ik zeg: lekker bezig Marc! Nu maar hopen dat ze vis lust.

Johan

Er is weinig en tegelijkertijd veel veranderd in het leven van de Deense koeienboer Johan. Zo is hij er op culinair gebied enorm op vooruit gegaan: hij verruilde de patat en magnetrongehaktballen (5 minuten) voor het ‘bejaardenvoer’ van Tafeltje Dekje (4 minuut 10). En hij zit weer alleen op de boerderij te mopperen sinds hij en die lieve Ingrid uit elkaar zijn, maar blijkt uiteindelijk minder eenzaam dan hij doet voorkomen. ‘Sinds een week of zes is er iemand en we bellen iedere dag samen. En dan zien we maar’, mompelde Johan. Ik hoop met heel mijn hart dat deze vrouw weer eens een potje liefde voor ons Johan komt koken. Of de stugge Deen dat zelf ook hoopt? ‘Eigenlijk wel.’

Geert, Geertje & Theo

Fruitteler Geert gaat de geschiedenis in als de meest enthousiaste BZV-kandidaat ooit. Na een hoop gegrijp en geknuffel (Olke was er niets bij), koos hij voor Hetty. Die relatie hield geen stand, maar gelukkig zag speeddate-kandidaat Geertje het nog wel zitten met de Groninger. Klein puntje van aandacht: ze emigreerde naar Curaçao. Gelukkig nam ex-koeienboer (én vrijgezel) Theo de honneurs waar (voor zover hij weet wat hij moet doen) zodat Geert naar het EILAND kon vertrekken. Die lieve Theo is trouwens niet zo’n wereldreiziger. ‘Ik ben nooit langer dan vier dagen van huis geweest’, concludeerde hij. Zou dat het BZV-weekendje naar Oslo zijn geweest? Tip voor Theo: ga de volgende keer gezellig mee met Geert! Regelen wij een camera om het allemaal vast te leggen.

En de rest

David en Mara hebben nóóit ruzie. Bertie ontbijt met energiedrink. Willem zette Klaas én zijn koeien aan de kant en heeft zich nu op vergeten groenten gestort. Is er toevallig ook nog ergens een vergeten man waar Willem zijn zinnen op kan zetten? Aanmelden kan hier. Akkerbouwer Driek is ook nog op zoek. Eisen? ‘Als ze maar lief is.’ Aaah!

En een buiging voor Agnes. Wie zoals ik al 10 jaar BZV kijkt, kan gaan denken dat het boerenleven pure romantiek is, maar in de praktijk is het gewoon keihard werken om je hoofd boven water te houden. Als afsluiter nog een tip voor de makers van Expeditie Robinson: boer Tom leerde van winnares Bertie hoe je vuur maakt, maar voor een spektakel op TV neem je Olke mee!

Libelle’s Elselien (27) groeide op op een boerderij zonder dieren, kijkt liever naar Ik Vertrek en BZV dan naar Netflix en heeft een hekel aan paarden en nepnagels.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden