null Beeld

Brabantse bakker maakt speciaal voor carnaval een heel bijzondere Bossche bol

Een bakker uit het Brabantse Kerkdriel heeft een carnavalsvariant op de traditionele Bossche bol gemaakt. De groene 'Oetelbol' is niet alleen gevuld met slagroom, maar ook met een flinke scheut alcohol.

Irene de Waal

Tijdens carnaval veranderen allerlei steden in Nederland in een heus carnavalswalhalla. Eindhoven wordt bijvoorbeeld Lampengat, Nijmegen Knotsenburg en Den Bosch Oeteldonk.

Oetelbol

En als de stad van naam verandert, waarom dan niet ook de traditionele lekkernij van die stad? Daarom doopte bakker Erik van Leeuwen uit Kerkdriel zijn chocoladebol om tot de Oetelbol, een verwijzing naar Oeteldonk.

Chocoladekikker

De bol is gehuld in een laag witte chocolade met een groen kleurtje, met een chocoladekikker en Boswandeling-slagroom als vulling. "De kleur is niet zo lekker, maar de smaak is dat zeker wel," vertelt Van Leeuwen tegen Omroep Brabant.

In de speciale carnavalsbol zit dus ook alcochol. Volgens Van Leeuwen betekent dat niet dat je er meteen dronken van wordt. "Dan moet je er wel behoorlijk wat eten", zegt de bakker tegen de Brabantse zender. Per bol zou een kwart van de vulling uit alcohol bestaan.

Flügel-vlaai

De bakker uit Kerkdriel kwam al eerder met een carnavalslekkernij. Vorig jaar was zijn Flügel-vlaai een enorm succes. "Dat is zo'n 750.000 keer bekeken op onze Facebook-pagina en toen mochten we zelfs naar de Flügel-fabriek om een kijkje te nemen. Dat was allemaal wel erg leuk."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Facebook Bakkerij Van Leeuwen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden