null Beeld

Brownies maken

Je hoeft geen chocoholic te zijn om ervan te snoepen…Maak eens deze lekkere brownies!

Libelle Admin

Benodigdheden voor circa 25 stukjes:

  • 550 g pure chocolade (minstens 72% cacao), grof gehakt
  • 225 g boter
  • 3 eieren
  • 175-225 g fijne tafelsuiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • merg uit 1 vanillestokje

Stap 1 Smelt 325 g choco­lade samen met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Laat het meng­sel iets afkoe­len. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×26 cm in en bekleed hem met bakpapier.

Stap 2 Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade met boter er in delen door.

null Beeld

Stap 3 Spatel er het bakmeel, mespunt zout, vanillemerg en 225 g gehakte chocolade door.

Stap 4 Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en bak de browniekoek in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 40-45 min. nét gaar (laat hem niet te droog worden). Laat de brownie in de vorm afkoe­len en snijd ’m in stukken.

Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 40-45 min. Circa 225 kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden