Brownies maken
Je hoeft geen chocoholic te zijn om ervan te snoepen…Maak eens deze lekkere brownies!
Benodigdheden voor circa 25 stukjes:
- 550 g pure chocolade (minstens 72% cacao), grof gehakt
- 225 g boter
- 3 eieren
- 175-225 g fijne tafelsuiker
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- merg uit 1 vanillestokje
Stap 1 Smelt 325 g chocolade samen met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Laat het mengsel iets afkoelen. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×26 cm in en bekleed hem met bakpapier.
Stap 2 Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade met boter er in delen door.
Stap 3 Spatel er het bakmeel, mespunt zout, vanillemerg en 225 g gehakte chocolade door.
Stap 4 Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en bak de browniekoek in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 40-45 min. nét gaar (laat hem niet te droog worden). Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd ’m in stukken.
Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 40-45 min. Circa 225 kcal p.st.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.