null Beeld

Buurvrouw Corrie in ‘De rijdende rechter’: “Ze moeten gewoon lekker verhuizen”

Gesteld op wat privacy willen Carmine en Anja de schutting in hun tuin verhogen. Buurvrouw Corrie moet daar echter niks van weten; de schuttingen in het volksbuurtje in Zwijndrecht zijn namelijk allemaal laag. Dat schept al jaren een band. Geen sprake van dat Carmine en Anja daar verandering in gaan brengen.

Online redactie Libelle

Je hoort het al, de buren komen er niet uit samen. En dus wordt rijdende rechter mr. Reid opgetrommeld.

Buurvrouw Corrie

Buurvrouw Corrie vindt de lage schuttingen in de wijk prettig en gezellig. Het is al járen zo. Maar Carmine en Anja vinden buurvrouw Corrie een bemoeial en hebben behoefte aan privacy. Zonder overleg spijkeren ze een schutting van 1.80 meter vast aan de oude, lage schutting. Corrie is not amused. Zoiets overleg je even, vindt ze.

Nóg meer problemen

Point taken, maar wat Corrie vervolgens doet, is ook niet heel aardig. Ze zaagde volgens Carmine de palen waarop de hoge schutting rust af waardoor die nu op losse schroeven staat. Mr. Reid komt dus als geroepen. Helemaal wanneer blijkt dat de schutting niet het enige probleem is. De camera die Carmine heeft hangen is Corrie een doorn in het oog en ook de spijkers in de schutting tegen de katten uit de buurt vindt ze dieronvriendelijk. Weg ermee, dus. Zij moet op haar beurt de dakgoot op eigen grond zetten en een schadevergoeding voor de hoge schutting betalen, vinden Carmine en Anja.

Schreeuwende zus

Mr. Reid zoekt de tuinen op om polshoogte te nemen. Carmine, Anja en Corrie proberen zo goed en kwaad als het gaat nog een normaal gesprek te voeren, de zus van Corrie zet het op een schreeuwen. "Wat een teringleugenaar!", roept ze. "Jolanda, even stil", zegt Corrie vlug. Maar haar zus is niet te stoppen. "Weet je wel hoe vaak ik mijn zus al wel niet huilend bij me hem gehad, door jóu!? Geloof me, ik maak je af!" Corrie kan er kort over zijn: "Het mooiste en beste zou zijn als Carmine en Anja vertrekken. Gewoon lekker verhuizen."

Kijkers zijn verbaasd over het gedrag van Corrie en zus Jolanda:

(Tekst gaat verder onder tweets)

Brengt de uitspraak rust?

Maar verhuizen? Dat willen Carmine en Anja helemaal niet. De uitspraak volgt: de hoge schutting mag blijven staan, hij staat namelijk op hun eigen grond. Ook de camera is juridisch toegestaan; hij filmt namelijk alleen de tuin van Carmine en Anja en is niet draaibaar. Het stel krijgt alleen geen schadevergoeding: Corrie mocht de oude schutting - die op haar grond staat - weghalen. De schade die de hoge schutting daardoor heeft geleden, is voor Carmine en Anja. Ook Corrie eiste een vergoeding, en wel voor haar nieuwe poort en schutting. Ook die vergoeding wijst mr. Reid af. Het is immers haar grond. Een contactverbod voor Corrie komt er ook niet, wél hoopt mr. Reid dat de uitspraak rust brengt. Laten we het hopen!

Schutting opfleuren? Tuinvlogger Loes heeft een paar originele tips voor je:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: De rijdende rechter. Beeld: KRO NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden