null Beeld

Carolien (47) had een relatie met een getrouwde man

Carolien dacht dat het haar nooit zou overkomen, maar toch werd ze smoorverliefd op een getrouwde man. 

online redactie Libelle Daily

"Ik heb het altijd gezegd: begin niets met een getrouwde man, daar komt alleen maar ellende van. Maar toen ik halverwege de 40 was, gescheiden, moeder van 2 kinderen die op kamers woonden, is het me toch overkomen. De man om wie het gaat, heeft mij niet voorgelogen. Hij heeft het alleen pas in een laat stadium verteld. Toen ik tot over mijn oren verliefd op hem was en we al een paar keer met elkaar naar bed waren geweest. Hij was getrouwd, maar zijn huwelijk stelde niets meer voor. Het bekende verhaal, maar ik wilde het zo graag geloven."

Verlaten

"Toen hij zei dat zijn vrouw er al jaren een vriend op na hield, was mijn schuldgevoel meteen verdwenen. Mijn eigen ouders zijn namelijk gescheiden toen ik een tiener was nadat mijn vader op een andere vrouw verliefd was geworden. Ik heb van nabij meegemaakt wat zoiets aanricht in een huwelijk. Ik weet hoe een vrouw die verlaten wordt daar kapot aan kan gaan. Hoewel ik nu gerustgesteld was, vond ik het niet fijn dat hij nog steeds bij zijn vrouw woonde. Hij wilde bovendien niet openlijk met mij gezien worden en weigerde zijn vrouw over ‘ons’ te vertellen. 'Vanwege de financiën', zei hij. Hij had een grote schuld bij zijn schoonvader. Als hij zou gaan scheiden, moest hij die meteen aflossen. Nog twee jaar, dan zou hij financieel onafhankelijk zijn. Het was een verhaal dat klopte. Het was ellendig dat we het nog zo lang stil moesten houden, maar ik had er begrip voor."

Razende, tierende vrouw

"Natuurlijk is het toch uitgekomen. Op een avond werd er bij me aangebeld en stond er een razende, tierende vrouw op de stoep, die me nog net niet aanvloog. Zijn vrouw. Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Zijn vrouw eiste een gesprek met hem én mij. Vanaf het moment dat ik bibberend hun huis binnenstapte – ik had daar nooit naartoe moeten gaan – wist ik dat het fout zou gaan. Ze zaten samen op de bank, ik op een stoel er tegenover. Ik zie hem nog zitten: een wit weggetrokken gezicht, en maar liegen en ontkennen. Hij bleef maar zeggen dat het tussen ons niks had voorgesteld. Ik ben opgestaan en weggelopen. De volgende dag belde hij. Hij vroeg om begrip, hij had niet anders gekund vanwege zijn schoonvader, geld, zijn toekomst. Ik heb opgehangen en nooit meer opgenomen als ik zijn nummer zag op mijn mobiel. Ouder en wijzer, zo voel ik me nu."

De leukste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: 5 tips voor een betere en liefdevollere relatie van liefde- en passievlogger Guusje.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden