null Beeld

Carolines opruimtip: maak ’n herinneringenkoffer

Wat doe je met al die leuke (kinder)spulletjes? Weggooien is zonde! Gelukkig heeft Caroline Griep een paar originele en stofvrije tips om ze te bewaren.

Vera Klandermans

Dierbare (kinder)spullen doe je niet zomaar weg. Gelukkig zijn daar leuke, ruimtebesparende én stofvrije oplossingen voor te bedenken.

Onmisbare knuffels

Je zult maar zo’n gezellige knutselaar in huis hebben! Die architect wil worden en het ene 3-dimensionale bouwwerk na het andere aflevert, zodat binnenkort een verhuizing overwogen moet worden… Dat was het geval bij een van mijn opruimklanten en zijn moeder vroeg me enigszins wanhopig of ik een list kon bedenken. Ik vertelde haar wat ik ooit met de zeker 100 ‘onmisbare’ knuffels van mijn dochter gedaan heb. Er mocht er niet één het huis verlaten, want dan ‘gooide ik haar jeugdherinneringen weg’. Ik heb ze toen stuk voor stuk gefotografeerd en er een boekje van laten maken met als titel ‘Mijn knuffels’. Héél leuk voor later. En een stuk minder stoffig.

Tentoonstelling

Het architectje kreeg dus heel officieel een tentoonstelling in de woonkamer, opa en oma kwamen langs en al zijn ontwerpen werden vastgelegd om gebundeld te worden in een echt boek. Trots dat hij was! Ook ideaal natuurlijk voor de nooit aflatende stroom tekeningen die het huis binnenstroomt.

Herinneringenkoffer

Een andere oplossing bedacht ik toen mijn dochter niet wist wat ze voor haar verjaardag wilde. Ter inspiratie ruimde ik haar kamer op (een organizer doet gekke dingen!), in de hoop dat ik op een nuttig idee kwam. Het viel me op dat er best nog wat kinderrommeltjes rondzwierven, waar ze eigenlijk al te groot voor was. Zelf had ik ook het een en ander bewaard: een rammelaar, een mutsje, haar eerste babypakje, van die dierbare dingen. Dat bracht me op het idee van een ‘herinneringenkoffer’. Bij Xenos vond ik een betaalbare ‘hutkoffer’ en daar heb ik alles in gedaan. Grote strik erom en klaar was mijn cadeau! Blij verrast was ze. Hij staat nu onder haar bed en af en toe stopt ze er nog iets in wat ze wil bewaren.

P.S. Beide oplossingen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor kinderen ;-)

null Beeld

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden. Meer tips van Caroline? Je vindt ze op Griep ruimt op en op Carolines Facebookpagina.

Portretfoto: Suzanne Liem. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden