Ceciel (42): “Ons vriendinnengroepje was zo leuk, totdat zij erbij kwam” Beeld Getty Images/Westend61
Ceciel (42): “Ons vriendinnengroepje was zo leuk, totdat zij erbij kwam”Beeld Getty Images/Westend61

PREMIUM

Ceciel (42): “Ons vriendinnengroepje was zo leuk, totdat zij erbij kwam”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Ceciel (42) over haar vriendinnenclubje.

Tineke BeishuizenGetty Images/Westend61

Ceciel (42): “Ik zit in een vriendinnenclubje dat toevallig is ontstaan. Ik kon goed opschieten met mijn vorige buurvrouw en die band bleef, ook toen we in dezelfde stad in een groter huis gingen wonen. Een goede vriendin van de buurvrouw kwam erbij en zo ontstond uiteindelijk een gezellig groepje. We zien elkaar elke week in wat wij ons stamcafé noemen en soms plannen we een uitstapje. Naar een museum, een mooie tuin, een kerstmarkt in een stad verderop; het is altijd gezellig en ontspannen. Natuurlijk verschillen we heus weleens van mening, maar we hebben nooit felle discussies. Ik denk dat het al zo lang goed gaat omdat het clubje voor ons allemaal belangrijk is. Te belangrijk om uit elkaar te laten vallen door een meningsverschil.

Om de eenheid te bewaren hebben we afgesproken dat een nieuw lid alleen mag aanschuiven als we er eerst over hebben gestemd. Eén stem tegen en het gaat niet door. Dat het dan toch mis kan gaan, merkten we een halfjaar geleden. Unaniem stemden we voor een vrouw die bij ons in de buurt was komen wonen. Ze leek ons erg aardig, hartelijk en makkelijk in de omgang. Wat ons betreft was ze welkom. Maar nu ze eenmaal in ons clubje zit, blijkt ze toch behoorlijk tegen te vallen. Om de een of andere reden vindt ze dat we een voorzitter moeten hebben. Iemand die met ideeën komt, dingen regelt en vertelt wat er moet gebeuren. En omdat ze zichzelf de ideale persoon voor die positie vindt, is ze al begonnen met commanderen. “Er is een film die we allemaal móeten zien. Als jij nou de tickets bestelt... Haal jij de rest op? En als jullie een halfuurtje eerder gaan, kunnen jullie de beste plaatsen voor ons bezet houden.”

Ze kraamt echt geen onzin uit, maar ze het geeft ons het gevoel dat we naar de juf moet luisteren. We ergeren ons er allemaal aan, maar niemand durft er met haar over te praten. Toch zal dat een keer moeten gebeuren, want sinds haar komst is ons clubje lang niet meer zo leuk als het was.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden