null Beeld

Charlotte (41): “Mijn kinderen weigerden om met mijn vriend te praten, ze keken hem niet eens aan”

Charlotte verliet haar man en kinderen voor een andere man. Dit bracht haar alleen niet veel geluk. “Mijn kinderen weigerden om met mijn vriend te praten, ze keken hem niet eens aan.”

Online redactie Libelle

“Ik had al vaak gelezen over een Grote Liefde, daar kon ik me nou niks bij voorstellen. Totdat ik mijn eigen Grote Liefde ontmoette. Een uitslaande brand, zo voelde het. Niets telde meer, niets was belangrijker dan bij die ene man zijn. Alleen was ik op dat moment al vijftien jaar getrouwd met de vader van mijn dochters van twaalf en veertien.

Mijn huwelijk was prima, niets op aan te merken. We hadden nooit ruzie, hadden gemiddeld twee keer per week seks. We waren een gezellig gezin. Maar de man op wie ik zo hevig verliefd was, zette alles op losse schroeven. Waar ik eerst tevreden over was geweest, vond ik dodelijk saai nu ik de man had ontmoet op wie ik zonder het te weten mijn hele leven had gewacht.

Mijn kinderen weigerden

Een paar maanden na onze ontmoeting heb ik het aan mijn man verteld, daarna aan de kinderen. Het was afschuwelijk, ik zag hun wereld in elkaar storten, en toch zette ik door. Een week later woonde ik bij mijn Grote Liefde. We zochten een huis waar ook ruimte was voor mijn dochters, de regeling was immers dat ze om de week een weekend bij mij zouden zijn.

Het werden verschrikkelijke weekends. Mijn kinderen weigerden om met mijn vriend te praten, ze keken hem niet eens aan. Tegen mij waren ze zo onhebbelijk dat ik het grootste deel van zo’n weekend in tranen was. Ik hoopte dat ze aan de nieuwe situatie zouden wennen, maar dat gebeurde niet. Mijn vriend besloot daarom het weekend weg te gaan als mijn dochters kwamen. Dat voelde niet goed, maar hoe ik het op moest lossen, wist ik ook niet.

Twee werelden

Ik voelde me heen en weer geslingerd tussen twee werelden. Ik kreeg ruzie met mijn vriend omdat ik weigerde streng op te treden tegen mijn dochters. Mijn dochters miste ik elke dag en ik vroeg me steeds vaker af waarom ik voor deze man mijn hele leven overhoop had gegooid.

Een halfjaar geleden ben ik in een flatje gaan wonen. Terug naar mijn man kon niet meer, die relatie is voorbij. Maar met mijn dochters is het weer goed, en op dit moment is dat het belangrijkste voor me.”

Tekst: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden