null Beeld

Charlotte schrijft een brief aan de minnares van haar man

Soms is het moeilijk of pijnlijk om iets rechtstreeks tegen iemand te zeggen. Zo ook voor Charlotte. In een brief aan de minnares van haar man schrijft ze alles van zich af. "Hij heeft ons allebei ingepakt."

Online redactie Libelle

Beste Karin,

Hij is weg, maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Vorige week kwam hij aan het eind van de middag thuis. Ik zag dat hem iets dwarszat en vroeg wat er aan de hand was. Niets natuurlijk, maar na het eten, toen ik stond af te wassen, zei hij tegen mijn rug, zodat hij me niet hoefde aan te kijken: “Ik ga weg, naar Karin.” De grond zakte onder mijn voeten weg…

Je hebt hem weer terug. 4 jaar was hij van mij, tenminste dat dacht ik. Toen hij gisteren vertrok, nadat hij al z’n spullen in een busje had geladen, liet hij mij achter. Ik heb gehuild tot ik geen tranen meer over had. De kinderen begrepen er niets van toen ze uit school kwamen. Hij is dan wel niet hun vader, maar ze zijn van hem gaan houden en voelen zich in de steek gelaten. Net als ik. Mijn hart lijkt uit mijn lijf gerukt.

Hoewel ik niet zo hoogopgeleid ben als jij, ben ik niet dom, mocht je dat soms denken. Al die tijd vermoedde ik heus wel dat het nog niet echt voorbij was tussen jullie. Dat je, vlak voordat ik hem leerde kennen, het zogenaamd wel uitgemaakt had, maar hem nog altijd niet losliet. Toch was ik gelukkig met hem, hij gaf mijn leven glans en voor het eerst sinds mijn man was weggelopen, voelde ik me gesteund en niet meer zo alleen. Dus besloot ik blind te zijn voor wat zich onder mijn ogen afspeelde. Puur uit zelfbehoud.

Zoals jij natuurlijk ook wel weet, is hij een handige charmeur, met mooie praatjes. Volgens mij is het enige wat jij en ik gemeen hebben dat we daar allebei ingetrapt zijn. Hij heeft ons allebei ingepakt, grote strik erom, en hij had het voor elkaar: 2 vrouwen. Een dubbelleven, eten van 2 walletjes. Verder bestaat er natuurlijk geen groter contrast dan tussen jou en mij. Ik, de bijstandsmoeder in de schuldsanering met 3 jonge kinderen, en jij, de kinderloze, succesvolle vrouw met een mooi huis.

LEES OOK: DE DAG NADAT - MIJN MAN NA EEN AFFAIRE WEER OP DE STOEP STOND

Wat ik me altijd afgevraagd heb, en ik durf het je nu pas te vragen: wat moet je met hem? Ik snap er niets van, echt niet. Van mezelf weet ik dat wel: hij en ik zijn uit hetzelfde hout gesneden, altijd bezig om ons hoofd boven water te houden. Het heeft ons vaak niet meegezeten, maar samen voelden we ons sterker.

Jij hebt alles mee, in mijn ogen dan, want ik ken je natuurlijk niet. Nou ja, in ieder geval heb je niet de geldzorgen die ik altijd heb, eigenlijk al zolang ik me kan herinneren. Heb je het gevoel dat hij écht van je houdt? Ben je nooit bang dat hij eigenlijk van je profiteert, omdat je hem een leven kunt geven waarvan ik alleen maar kan dromen? Met een mooie auto, dure kleding en fijne vakanties?

En misschien nog wel belangrijker: hou jij écht van hem? Hoewel ik stapelgek op hem ben, kan ik me dat namelijk bijna niet voorstellen. Neem je hem mee naar familie en vrienden, die vast en zeker allemaal goede banen hebben? Stel je hem dan trots voor? Of wilde je gewoon eens kijken of hij voor je zou durven kiezen en mij in de steek zou laten? Wat heb je hem voorgespiegeld?

Ik hou zo veel van hem dat ik, zelfs nu nog, bang ben dat je een spelletje met hem speelt. Dat je hem zult laten vallen als je erachter komt hoe het is om dagelijks met hem samen te zijn. Waarom was het niet genoeg om hem te hebben als het jou uitkwam? Heb je nooit aan mij gedacht en hoe het voor mij was om mijn grote liefde met jou te delen? Hoe voel je je nu? Ben je eindelijk tevreden?

Mocht je je ooit bedenken, vertel hem dan dat mijn deur altijd voor hem openstaat. Dat ik hem zal vergeven, omdat ik zielsveel van hem hou. Ik zal nooit te trots zijn om dat toe te geven.

Groet,

Charlotte

De beste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland.

Tekst: Caroline Griep. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden