null Beeld

Claudia (44) had een affaire maar haar man bleef bij haar

Na een heftig eerste jaar als moeder wilde Claudia erop uit. Ze ging veel op stap en kreeg uiteindelijk een affaire met een man uit haar vriendengroep. Haar eigen man Sander wist van niets. "Ik gunde mezelf dit."

Claudia:"Twee jaar na mijn eerste zwangerschap ben ik verliefd geworden op een goede kennis. Achteraf snap ik goed waarom dat gebeurde. Onze dochter was een huilbaby en het eerste jaar na haar geboorte was ongelooflijk zwaar. Het zette onze relatie onder druk en het voelde alsof ik geen eigen leven meer had. Toen die heftige fase over was, kreeg ik enorm de behoefte om mijn leven weer terug te claimen. Ik wilde uit met mijn vriendinnen, had zin om te flirten. Anderen moesten mij bevestigen in wie ik ook alweer was. En toen werd ik dus verliefd."

Niets in de gaten

"Hij hoorde bij mijn vriendengroep en na een avondje stappen fietste ik met hem naar huis en vreeën we in zijn bed. We zagen elkaar wekelijks en appten continu met elkaar. Dit ging ongeveer 6 maanden zo door. Sander, mijn man, had niks door. Hij zag mijn behoefte aan uitgaan als een logisch gevolg van mijn heftige eerste jaar als moeder. Gek genoeg heb ik me tijdens mijn affaire nooit schuldig gevoeld. Ik wist dat ik nooit bij Sander weg zou gaan en gunde mezelf dit. Heel vreemd."

Schuldgevoel

"Ik stond zo weinig stil bij wat ik hem en onze relatie aandeed. Dat kwam pas later, toen ik het opbiechtte. Ik heb zelf besloten dat ik het wilde vertellen, omdat ik merkte dat ik enorm van hem verwijderd was geraakt door al het liegen. Ik had werkelijk geen idee hoe we elkaar weer moesten vinden. Pas toen ik zag hoe kapot hij was, kwam het schuldgevoel. Ik moest dealen met zijn pijn en verdriet, maar ook met mijn teleurstelling over mezelf. Dat was zwaar. Vooral omdat het in het begin voelt alsof je het niet goed kunt doen."

Boos en verdrietig

"Sander was gekwetst, maar ik kon daar maar heel weinig tegen doen. Dat was bij vlagen enorm frustrerend. Soms had ik het idee dat het goed ging tussen ons, maar dan was hij ineens – door iets heel kleins – weer helemaal boos en verdrietig. Dat had ik maar te accepteren. Dan probeerde ik er voor hem te zijn, probeerde ik hem gerust te stellen. Maar het is vreselijk moeilijk om vertrouwen te herstellen. Daar gaat tijd overheen. Het vergde van mijn kant veel begrip en geduld. We zijn nu 5 jaar verder en nog steeds worden we soms aan mijn daad herinnerd. Alsof er een litteken zit, dat af en toe nog een beetje jeukt."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden