null Beeld

Claudia (49) en haar man gingen naar een parenclub

Het leek Claudia (49) en haar man Bart spannend om eens verder te kijken dan hun eigen bed, maar dat had fatale gevolgen.

Online redactie Libelle

''Toen ik voor het eerst ging kijken naar zijn band, stond hij daar. Een lange, slanke man met prachtige ogen. Ik voelde me meteen tot hem aangetrokken en dat was wederzijds. Vanaf die avond waren Bart en ik onafscheidelijk. We woonden samen met mijn kinderen en precies op de dag dat we elkaar 7 jaar kenden, zijn we getrouwd. Ook al hadden we een goed sexleven, tóch verlangden we naar meer spanning. Ik had al eens voorgesteld om een andere vrouw bij onze sex te betrekken. Dat leek hem wel wat, dus gingen we naar een parenclub. Aan de bar kwamen we in contact met andere stellen. We voelden ons tot een paar aangetrokken, raakten aan de praat en belandden vervolgens in bed voor een kwartetje."

Spanning

"Dit soort ontmoetingen hadden we steeds vaker. Ik had zelf het initiatief genomen om naar een club te gaan, maar als ik Bart met iemand anders bezig zag, brak elke keer mijn hart. Dat heb ik hem verteld, maar we werden op een gegeven moment zo in dat wereldje opgezogen dat vooral hij niet meer wist van ophouden. Omdat ik hem niet kwijt wilde, stemde ik ermee in, ook al deelde ik mijn man met anderen. Ik moet toegeven, na een drukke werkweek was het heerlijk om me even uit te kunnen leven. Maar het swingen begon mettertijd alles te overheersen. Het leek of ik alleen nog maar goed was voor het huishouden, mijn baan en de feestjes. Doordeweeks raakte hij me niet eens aan. Het weekend stond in het teken van sex met meerdere partners, maar de spanning tussen ons tweeën was verdwenen."

Meer dan swingen

"Ik hield van hem dus ik heb het lang volgehouden, maar na 8 jaar ellende en ruzies kon ik het niet meer. Ik hoopte dat hij zou inzien dat ons geluk meer waard was dan het swingen, maar dat gebeurde niet. Hij vond het belangrijker dan onze relatie. Ik heb de knoop doorgehakt en koos voor mezelf door bij hem weg te gaan. Niet veel later zijn we gescheiden. Ik word bijna 50 en ga mijn leven weer oppakken. Bart zegt dat hij het verschrikkelijk vindt dat ik weg ben, maar ik vraag me af of hij míj mist of het swingen.''

BEKIJK OOK:

Het staat er belabberd voor met ons seksleven. Dat is in het kort de conclusie van de seksenquête die Psychologie Magazine afnam onder 500 Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar.

LEES OOK:

Interview: Philine van der Kruijs. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden