null Beeld

Coen Swijnenberg: “Ik hoef niet zo nodig met mijn kop op tv”

Het was het jaar van de grote overstap voor dj Coen Swijnenberg. Samen met Sander Lantinga switchte hij van de publieke omroep naar het commerciële Radio 538. 

online redactie Libelle Daily

"Het gevoel van radio maken is niet veranderd. Natuurlijk hebben we alles uit de show opnieuw bekeken en inhoudelijk omgegooid, maar als we Nirvana willen draaien, dan kan dat. Dat we dat gewoon kunnen doen, is iets waar we best lang met 538 over hebben gepraat. Er staat bijvoorbeeld ook geen letter in ons contract over dat we nu ineens overal moeten komen opdraven. Toevallig hebben we dit jaar Ik hou van Holland gedaan, maar over het algemeen zijn we niet in ieder programma te zien. Ik voel gewoon niet de behoefte om met mijn kop op televisie te komen. Als het over radio gaat - zoals bij De Wereld Draait Door of RTL Late Night - dan ben ik er, maar om nou in een spelshow te gaan playbacken, nee. Dan ga ik uit mijn comfortzone."

Contrast

"Ik voel me het lekkerst in de studio met een microfoon. Grappig dat ik dat nu ook bij zoon Timme zie. Ik had vroeger een deur met 2 schragen waar al mijn apparatuur op stond, en hij heeft dat nu al. Dan zit hij met een oude platenspeler en hoor ik: ‘Hallo, hallo, hier bij de radio’. Dat is zo waanzinnig leuk om te zien. We wonen gelukkig dicht bij elkaar, dus nu ik op vrijdag vrij ben kan ik hem ophalen van school. Dat contrast van de radioshow, de feesten waar ik draai en dan een dag later met Timme door het bos wandelen: dat is wat het is. Dat is het leven."

Lees het hele interview met Coen in Libelle 53, donderdag 24 december in de winkels.

Interview: Marije Veerman. Beeld: Rossi & Blake

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden