null Beeld

Column – Hans heeft een ambivalente verhouding met horoscopen

Redactie Libelle.nl

null Beeld

Mijn schoonzus vertelde enthousiast – en serieus - dat ze elk jaar met haar vriendinnen uitgebreid de jaarhoroscoop bespreekt. Ik zag het meteen voor me. De vriendinnen lekker slurpend aan de muntthee. “Wat staat er over jou en de liefde, Els? “Ik ga vreemd in het voorjaar!” “Oh meisje toch, laat Erik het maar niet horen!” Ik was ook wel verbaasd. Mijn schoonzus is in het dagelijkse leven advocaat en daar verwacht je zoiets toch niet van. En verder was ik – in het diepste geheim – stinkend jaloers.

Ik heb als man namelijk een nogal ambivalente verhouding inzake horoscopen. Ten eerste vind ik ze totale onzin. Ten tweede lees ik ze altijd, stiekem uiteraard, want een man die horoscopen leest dat is een toch zoiets als een man die naakt op de hei met andere mannen joelend zijn innerlijke zelf opzoekt – maar dan nog wat erger. Nog erger: als ik ‘s ochtends lees dat het een dag vol tegenslagen wordt, dan denk ik: ‘oh nee, zó’n dag!”

In dat kader vroeg ik me af: zijn er meer mannen zoals ik? Die stiekem horoscopen lezen? En er, héél stiekem, ook nog in geloven? En nu ik toch bezig ben: zou dat wat zijn, om samen met wat vrienden de jaarhoroscoop te bespreken, maar dan wel met bier in plaats van muntthee?

Robert: “Hé, jongens, ik lees bij Werk dat ik in 2014 boventallig word verklaard.”

De rest: “Balen man!”

Robert: “Ja, maar wacht even. Van de vertrekregeling begin ik een eigen zaak.”

De rest: “Wow!”

Hans: “Ik krijg in de zomer een passionele verhouding.”

De rest kijkt stómverbaasd.

Hans: “Ja, ik kijk er ook van op, maar het staat er toch echt. Hé, Thomas, wat ben je stil?”

Thomas: “Ik word ziek.”

De rest kijkt heel bezorgd.

Thomas: “Maar dat is niet alles. Die ziekte zorgt ervoor dat Ellen en ik weer nader tot elkaar komen.”

De rest: “Mooi man!”

Robert: “Ik lees hier onder Gezondheid dat ik ernstig uit balans raak. Verdorie zeg. Er is ook zo veel stress op werk.”

De rest: “Maar wij steunen je, Robert, op ons kun je rekenen.”

Robert, ontroerd: “Dank jongens. Laten we elkaar allemaal vasthouden in 2014, ja?”

Hans: “Hé, niet te geloven zeg. Ik lees hier net dat we elkaar allemaal zullen vasthouden in 2014. Geweldig zeg, zo’n jaarhoroscoop.”

Harry, tot besluit: “Zo jongens, volgend jaar weer, oké? Enne, dit houden we wel onder ons hè?”

De rest: “Beloofd!”

Hans Verstraaten is getrouwd. Hij is journalist en columnist voor o.a. Management Team. Lees ook zijn column waarin hij zijn nieuwsgierigheid bijna niet kan bedwingen, of lees een van de andere columns.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden