null Beeld

Column Hans – Onder de tafel voelde ik een damespump tegen mijn onderbeen

Redactie Libelle.nl
null Beeld

''Onder de tafel voelde ik een damespump tegen mijn onderbeen''

Ze zijn er nog hoor, zelfs nog volop vrees ik: mannen met een botte, ouderwetse houding ten opzichte van vrouwen. Doorgaans zijn ze in de vijftig, een beetje kalend en, o ja, hebben ze een leidinggevende functie. Zo’n type, maar dan in de overtreffende trap, kwam ik van de week tegen. “Rob!”, zei hij joviaal en schudde me nog jovialer de hand. Naast me stond mijn collega Annemiek te wachten totdat zij zijn hand kon schudden. Dat was even wachten, maar toen kwam het er toch van: een slap, snel handje.

We gingen tegenover hem zitten; we moesten hem een idee presenteren. Het ging om aardig wat geld. Annemiek pakte haar papieren en begon haar presentatie, tamelijk enthousiast en professioneel. Toen ze daarmee klaar was, keek Rob mij aan en vroeg, alsof ik niks met Annemiek en ons voorstel te maken had: “Wat vind jij ervan, Hans?”

“Euh”, zei ik maar, “best een goed idee eigenlijk.”

Annemiek begon het idee verder toe te lichten, waarbij Rob mij bleef aankijken en ik af en toe maar goedkeurend knikte, waarna hij ook goedkeurend knikte. Ik voelde me intussen wel een beetje een slappe verrader – eentje die zijn collega in de steek laat – maar goed, Rob was eerst en vooral een klant die veel geld te vergeven had. Toen Annemiek klaar was, zei hij wederom: “Wat vind jij ervan, Hans?”

“Goed verhaal”, zei ik enthousiast, en keek Annemiek aan, die zo te zien erg haar best deed een woedeaanval binnen te houden en toch – wonderbaarlijk zeg – nog een vriendelijk, zij het wat flauw lachje tevoorschijn wist te toveren.

“Jij boft maar”, zei Rob, en gaf een vette knipoog, waarvan ik dacht dat die al jaren geleden was uitgestorven.

“Waarmee?”, vroeg ik.

“Met zo’n secretaresse”, zei hij.

Ik keek nu heel erg Annemiek niet aan. En zei, nu ik toch met verloochenen bezig was: “Tja Rob, ze doet echt alles voor me.” En eer ik het zelf goed en wel in de gaten had, gaf ik hem nu ook zo’n toch niet uitgestorven knipoog. Vervolgens voelde ik onder de tafel een damespump tegen mijn onderbeen, in de vorm van een tamelijk harde schop.

“We hebben een deal!”, sprak Rob en schudde me nu enorm joviaal de hand.

Zwijgend reden we terug naar kantoor. Totdat Annemiek me toebeet: “Hufter!”

Ik vroeg maar niet of zij op Rob doelde of op mij. Sommige dingen wil je als man gewoon niet weten.

Hans Verstraaten is getrouwd. Hij is journalist en columnist voor o.a. Management Team. Lees ook zijn column over de omstandigheden waarbij hij op hol slaat, of lees een van de andere columns.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden