null Beeld

COLUMN Hans: “Wat vindt u van haar knieën, meneer?”

Columnist Hans ontdekt dat vrouwen zich erg druk maken om hoe hun knieën eruitzien.

online redactie Libelle Daily

Aanvankelijk wilde ik een column schrijven over de toestand in het Midden-Oosten – scherp, intelligent, inclusief wat kant-en-klare, makkelijk te realiseren oplossingen – maar nee, een andere keer misschien. Want ineens heb ik de enorme behoefte om een column te schrijven over de knie. De vrouwenknie. Ik had me tot vanochtend nooit zo beziggehouden met de vrouwenknie, eigenlijk helemaal niet. Evenals, denk ik, de meeste mannen. Ik ken tenminste geen man die over zijn partner zegt: “En ze heeft knieën, joh, zo ongelooflijk lekker!”

Ik dacht aan de knieën van Doutzen Kroes, en die van Angelina Jolie

Maar vanochtend constateerde ik dat vrouwen wel degelijk bezig zijn met het onderwerp knie. Ik was in Tiel op de trein naar Utrecht gestapt en nam plaats tegenover 2 vrouwen van rond de 30. Beiden droegen korte rokjes en ze hadden allebei – kijk, daar letten wij mannen weer wel op – best mooie benen.

De trein was nog maar net onderweg toen de een zei: “Ik zie er vast belachelijk uit.”

“Hoezo?”, vroeg de ander.

“Nou ja... moet je kijken: die knieën.”

Ze had het niet tegen mij, toch keek ik. Niks mis mee, dacht ik, maar ja, dat dacht ik natuurlijk als man. Want haar vriendin zei weinig bemoedigend: “Tja, het is niet anders, meid.”

“Net kleiaardappelen.”

Haar vriendin keek nu eens heel goed naar die knieën en zei toen, nog minder bemoedigend: “Ja, verrek, net kleiaardappelen!”

Ik keek nog eens heimelijk en dacht ook: ja, net kleiaardappelen. Tegelijkertijd dacht ik: kun je dat niet van alle knieën zeggen? Ik probeerde de knieën van mijn vrouw voor de geest te halen, en die van mijn ex-vrouw. Ik ken beide vrouwen toch vrij goed, maar hun knieën waren totaal onbekend terrein. Ik dacht aan de knieën van Doutzen Kroes, en die van Angelina Jolie: niks, geen enkel beeld.

De vriendin, een beetje vals nu: “Je kúnt er natuurlijk wat aan laten doen.”

“Botox?”

“Precies!”

“Botoxknieën, bestaan die?”

“Natuurlijk bestaan die!”

Ze keek nu naar de knieën van haar vriendin, wat mij betreft toch ook 2 kleiaardappelen, en zei: “Jouw knieën... zó mooi.”

“Ja, ik mag niet mopperen.”

Net toen we Utrecht binnenreden, toen ik dacht te zijn verlost van dit niet te bevatten gesprek, keek de vriendin mij aan en vroeg: “Zeg meneer, wat vindt u eigenlijk van haar knieën?”

Ik was geheel verbouwereerd. In paniek zelfs. Maar zag toch kans een goudeerlijk en bovenal zeer mannelijk antwoord te geven: “Euh, echt geen idee.”

null Beeld


Hans Verstraaten is getrouwd. Hij is journalist en columnist voor o.a. Management Team. Iedere week schrijft Hans een prachtige column voor Libelle. En omdat we hem jou natuurlijk niet willen onthouden, kun je ’m hier – helemaal gratis en voor niets – nog eens nalezen! Lees ook zijn andere columns.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden