null Beeld

Column: Sylvia vindt een grijze haar op een opmerkelijke plek

Als je, zoals journalist Sylvia Witteman, thuis werkt en 3 schoolgaande kinderen hebt, gebeurt er op een dag van alles. Zo vindt ze vandaag een grijze haar... in haar neus.

online redactie Libelle Daily

9.00

Een grijze haar. Ik heb zojuist een grijze haar ontdekt... in mijn neus. Het is de schuld van die o zo handige, maar ook zo gemene vergrotende spiegel die ik gebruik bij het opmaken van mijn ogen. Nooit begrepen waarom je daarvoor een vergrotende spiegel nodig zou hebben. Tot ik een paar jaar geleden opeens een leesbril nodig had. En met een leesbril op kun je dus je ogen niet opmaken. Dáár was zo'n spiegel dus voor! Ja, met de ouderdom komt ook de wijsheid. En de grijze haren dus. In mijn neus.

9.01

Waar is mijn pincet? Hier. Hopla. AUW! Hatsjie! Waarom moet je niezen als je een neushaar uittrekt? Wat kan daarvan het evolutionair belang zijn? Nou ja, die haar is weg. Aan het werk.

10.55

Koffie. En nog even naar mijn neus kijken, voor de zekerheid. Nee, laat het niet waar zijn! Nóg een grijze haar! Ik krijg opeens een vreselijk vermoeden. Mijn hoofd, hoe is het met het haar op mijn hoofd? Ik loop naar het zonnige raam en kijk in het felle licht in de spiegel. Tientallen grijze haren. Honderden. WAAAHHH!

12.04

Hoe kan dat opeens? Die waren er gisteren nog niet! Toch? Je hoort weleens dat mensen in één nacht grijs worden als ze iets vreselijks overkomt? Nou ja, ik ontdekte vlak voor ik naar bed ging dat ik de vaatwasser had laten draaien en zonder afwastablet. En dat de afwas dus opnieuw moest. Maar dat is niet erg genoeg om in één nacht grijs van te worden, lijkt me.

Zij is 5 jaar jonger dan ik en een stuk grijzer. Ik moet niet zo zeuren.

14.32

Op straat kom ik C. tegen, collega-deeltijdschoolpleinmoeder en huisarts. ''Ik ben in één nacht grijs geworden'', jammer ik. ''Ik zie niks'', zegt ze. ''Ja, als je heel goed kijkt, een paar haren aan je slapen. Vind je het gek, je bent 50. Kijk dan, bij mij.'' Hm. Inderdaad, zij is 5 jaar jonger dan ik en een stuk grijzer. Ik moet ook niet zo zeuren. ''Dat kán trouwens helemaal niet, in één nacht grijs worden'', zegt ze. ''Dat is een bakerpraatje.''

17.30

''Ik zie helemaal niks bijzonders aan je'', zegt mijn dochter desgevraagd. ''Ja, je hebt een grote vetvlek op je T-shirt.'' &%$#@. Het is waar. ''Trouwens, grijs haar is hot hoor'', voegt ze eraan toe. ''Maar helaas alleen voor jónge mensen.''

21.50

Ik stop mijn zoontje in. ''Mama'', zegt hij. ''Ze hebben bij Stefan thuis jonge hondjes. En ik mag er ook een hebben als ze groot genoeg zijn. Heeft Stefans moeder beloofd. Ik wil het heel graag. Ik blijf mijn hele leven lang ongelukkig als het niet mag.''

22.10

Ik ga die grijze haren op mijn hoofd natellen. Wedden dat ze morgenochtend verdubbeld zijn?

null Beeld

Sylvia Witteman (50) is getrouwd, heeft een dochter (17), twee zoons (14 en 11), een achterlijke kat Lola (7), een jong katje Siepie en een (soms lastige) vader en moeder. Witteman werkt thuis, min of meer fulltime, zo goed en zo kwaad als het gaat. Lees ook haar andere columns.

Beeld: Brenda van Leeuwen, Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden