null Beeld

Cranberrytaart: zo maak je het!

Cranberries zijn in de herfst en winter niet weg te denken uit de keuken. Niet alleen omdat ze supergezond zijn, maar ook omdat je er heerlijke baksels mee kunt maken. Wat dacht je van een cranberrytaart met amandelspijs en room?

Wat heb je nodig? (10 stukjes)

- 250 g bloem

- 90 g boter, in blokjes

- 200-225 g fijne tafelsuiker

- 7-8 eidooiers

- 100 g amandelspijs

- 1 dl slagroom

- ca. 500 g verse cranberries

Zo maak je het!

Kneed bloem, boter, 125 g suiker en 3-4 eidooiers snel tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is. Rol het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede en leg deze in een ingevette lage taartvorm van circa 22 cm doorsnede (of druk het deeg in de vorm).

Leg op het deeg een stuk bakpapier en vul de deegbodem met een steunvulling (gedroogde peulvruchten of rijst). Bak te deegbodem circa 10 min. in een voorverwarmde oven op 190°C. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 5 min. in de oven. Meng voor de vulling 4 eidooiers met amandelspijs en slagroom.

Schenk de vulling op de deegbodem en bak de taart nog 15-20 min. in de oven tot de vulling gestold is. Laat de taart afkoelen. Kook de cranberries met 75-100 g suiker 4-7 min. op zacht vuur tot de bessen ‘knappen’. Laat ze afkoelen en schep ze op de taart.

PRODUCTIE & RECEPTUUR: Marlies Batelaan

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden