Croque monsieur
Lunchgerecht voor 4 personen
Benodigdheden
- 8 plakjes witbrood
- boter
- 4 plakken emmentaler
- 4 plakken ham
- 100 g geraspte gruyère
- 4-6 el melk
- peper
Bereidingswijze
- Bestrijk 8 plakjes witbrood zonder korst met boter.
- Leg op 4 boterhammen een plak emmentaler en een plak ham.
- Dek af met de andere vier boterhammen.
- Meng 100 g geraspte gruyère met wat peper en 4-6 el melk.
- Strijk dit mengsel in een dikke laag op de tosti’s.
- Zet de croque monsieur circa 10 min. in een voorverwarmde oven op 220ºC tot de kaas gesmolten is.
Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: circa 10 min. Circa 445 kcal p.p.
Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.